نقش پروتئین در سلامت بدن

نقش پروتئین در سلامت بدن

پاراسول: نقش پروتئین در رشد و نمو، تشکیل و حفظ عضلات و استخوان ها، سیستم عصبی، ایمنی، خون رسانی، تنفس، گوارش و تمام کارهای حیاتی بدن بسیار اهمیت دارد.


به گزارش پاراسول به نقل از ایسنا، پروتئین ها جزو سه گروه اصلی مواد مغذی محسوب می شوند که حیات انسان ها به آن وابسته است. پروتئین ها، مولکول های درشتی هستند که مانند یک تسبیح که از دانه های کوچکتری تشکیل شده، از واحدهای کوچک تری به نام «اسیدآمینه» تشکیل شده اند و به دلیل داشتن عامل نیتروژنی از دو گروه دیگر کربوهیدرات ها و چربی ها متمایز می شوند. پروتئین ها، نقش های بسیار متنوع و مهمی در بدن ایفا می کنند؛ سلول های بدن برای ادامه فعالیت خود به پروتئین ها وابسته هستند.
رشد و نمو، تشکیل و حفظ عضلات و استخوان ها، سیستم عصبی، ایمنی، خون رسانی، تنفس، گوارش و تمام کارهای حیاتی بدن به پروتئین وابسته است. پروتئین های بدن از مجموع ۲۱ نوع اسیدآمینه تشکیل شده اند که بدن می تواند فقط ۱۳ نوع را تولید نماید و هشت مورد باقیمانده باید بوسیله مصرف موادغذائی تامین شود. هشت اسیدآمینه ای که بدن تولید می کند با نام «اسیدهای آمینه ضروری» شناخته می شوند. مواد غذایی حیوانی، بهترین منبع برای دریافت پروتئین کامل هستند؛ پروتئین کامل تمام هشت اسید آمینه ضروری را دارد. همین طور «پروتئین های غیرکامل» که بیشتر منبع گیاهی دارند، فقط دارای برخی از این اسیدآمینه ها هستند.
عدم دریافت کافی پروتئین با مشکلاتی مانند عقب ماندگی رشد، ضعف بدن، افزایش مبتلاشدن به عفونت ها، تحلیل عضلات، ریزش مو، کاهش یادگیری، کم خونی و موارد دیگر هم راه است. کمبود پروتئین فقط در افراد کم وزن و لاغر به وجود نمی آید، بلکه افراد با اضافه وزن که الگوی غذایی پرچرب و پرکربوهیدرات بدون توجه به منابع پروتئینی را داشته باشند نیز در معرض کمبود پروتئین قرار دارند.
بمنظور تامین پروتئین مورد نیاز بدن، منابع پروتئین باید شناخته شده و در برنامه غذایی لحاظ شوند. منابع حیوانی شامل انواع گوشت ها، لبنیات و تخم مرغ می شود؛ محدودیت هایی برای مصرف گوشت خصوصاً گوشت قرمز به دلیل داشتن چربی اشباع، کلسترول و افزایش ریسک بیماریهای قلبی عروقی باید در نظر گرفت.
بنابر اعلام دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت، حبوبات و سویا نیز از منابع خوب پروتئین های گیاهی محسوب می شوند؛ به دلیل ناکامل بودن پروتئین های گیاهی، لازم است پروتئین هایی از این دست را با یکدیگر مصرف کرد تا از کفایت اسیدهای آمینه اطمینان حاصل شود. بطور مثال، حبوبات را می توان با غلات یا غلات را با لبنیات ترکیب کرد؛ در نتیجه یک وعده عدس پلو یا ترکیب نان با ماست وعده کاملی از نظر پروتئین است.
لازم است که آموزش های لازم در حوزه تنظیم سبد غذایی خانوار با هدف دریافت کافی پروتئین ها، باتوجه به توان اقتصادی خانواده ها، خصوصاً در رابطه با کودکان، سالمندان و زنان حامله مورد توجه قرار گیرد.




منبع:

5.0 / 5
83
1403/07/19
12:23:33
تگهای خبر: آموزش , اضافه وزن , بهداشت , بیماری
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
X

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۲ بعلاوه ۵
پاراسل
parasol.ir - حقوق مادی و معنوی سایت پاراسول محفوظ است

پاراسل پاراسول

پاراسل همان چتر آفتابی است