محققان پی بردند؛
مصرف روزانه آسپرین احتمال سرطان روده بزرگ را کاهش می دهد
پاراسول: به گزارش پاراسول، مدتهاست که مشخص شده است که مصرف روزانه آسپرین با دوز پایین به پیشگیری از سرطان روده بزرگ کمک می نماید.
به گزارش پاراسول به نقل از مهر به نقل از مدیسن نت، اما تحقیقات جدید نشان داده است کسانی که بیشترین سود را از این مصرف روزانه می برند افرادی هستند که در وهله اول احتمال ابتلاء به این بیماری به خاطر سبک زندگی شأن بالاست.
دکتر «دانیل سیکاوی»، سرپرست تیم تحقیق از بیمارستان عمومی ماساچوست، اظهار داشت: «نتایج ما نشان داده است که آسپرین می تواند خطر افزایش قابل توجه را در افرادی که دارای چندین عامل خطر برای سرطان کولورکتال (روده بزرگ) هستند، کم کند.»
تصور می شود که آسپرین با کاهش تولید پروتئین های پیش التهابی معروف به پروستاگلاندین ها که می توانند رشد تومور را تحریک کند، از سرطان روده بزرگ پیشگیری می کند.
به گفته دکتر «اندرو چان»، نویسنده ارشد این مطالعه، «اما امکان دارد عوامل دیگری هم در این حوزه نقش داشته باشند و آسپرین احتمالا از راه مکانیسم های مختلف از سرطان کولورکتال پیشگیری می کند.»
گروه تحقیق در این مطالعه، داده های تقریبا ۱۰۸۰۰۰ شرکت کننده از مطالعه سلامت پرستاران و مطالعه پیگیری متخصصان سلامت را بررسی کردند.
میانگین سنی افراد در هنگام ورود به مطالعه کمی بیشتر از ۴۹ سال بود و محققان میزان سرطان روده بزرگ را در بین افرادی که به صورت منظم آسپرین مصرف می کردند با افرادی که مصرف نمی کردند مقایسه کردند.
مصرف منظم آسپرین به صورت مصرف دو یا چند قرص استاندارد (۳۲۵ میلی گرم) در هفته یا یک آسپرین با دوز پایین در روز تعریف شد.
نتیجه: بیشتر از ۱۰ سال، نزدیک به ۲٪ از مصرف کنندگان منظم آسپرین به سرطان روده مبتلا شدند، در مقایسه با نزدیک به ۳٪ از افرادی که این دارو را مصرف نکردند.
هنگامی که نتایج بر مبنای سبک زندگی سالم / ناسالم رتبه بندی شد، تفاوت های حتی بزرگ تری ظاهر شد.
این مطالعه نشان داد که در بین گروهی از شرکت کنندگان که ناسالم ترین عوامل خطر را داشتند، ۲.۱۲ درصد از مصرف کنندگان منظم آسپرین به سرطان روده مبتلا شدند، در حالیکه این مطالعه نشان داد که ۳.۴ درصد از افرادی که آسپرین مصرف نمی کردند به این بیماری مبتلا شدند.
محققان خاطرنشان کردند که مطالعه آنها میزان عوارض جانبی اصلی آسپرین یعنی خونریزی را ردیابی نکرد.
منبع: parasol.ir
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب