محققان انگلیسی می گویند؛
احتمال دو برابری فشارخون بالا در افراد مبتلا به بیماری شدید لثه
مطالعات نشان می دهد که پریودنتیت، بیماری شدید لثه، با فشار خون بالاتر در افراد مرتبط می باشد.
به گزارش پاراسول به نقل از مهر به نقل از ساینس دیلی، مطالعه پژوهشگران دانشگاه کالج لندن بر روی ۵۰۰ فرد بزرگسال مبتلا و بدون بیماری لثه نشان داد که تقریباً در ۵۰٪ از بزرگسالان فشار خون بالا تشخیص داده نمی گردد. بهبود سلامت دهان و دندان می تواند به کاهش بیماری لثه و خطر فشار خون بالا و عوارض آن کمک نماید.
پریودنتیت عفونت بافت های لثه است که دندان ها را در جای خود نگه می دارد و می تواند منجر به التهاب پیشرونده، از میان رفتن استخوان یا دندان شود. پیشگیری و درمان پریودنتیت از نظر هزینه مقرون به صرفه است و می تواند منجر به کاهش نشانگرهای سیستمیک التهاب و همین طور بهبود عملکرد غشای نازک داخلی قلب و عروق خونی شود.
«اوا مونوز آگیلرا»، سرپرست تیم تحقیق، در این زمینه می گوید: «بیماران مبتلا به بیماری لثه اغلب دارای فشار خون بالا، به ویژه هنگامی که التهاب لثه فعال یا خونریزی از لثه وجود دارد، هستند.»
وی در ادامه می افزاید: «افزایش فشار خون معمولاً بدون علامت است و خیلی از افراد ممکنست از افزایش ریسک عوارض قلبی عروقی آگاهی نداشته باشند. هدف ما بررسی ارتباط بین پریودنتیت شدید و فشار خون بالا در بزرگسالان سالم و بدون تشخیص تاییدشده فشار خون بالا است.»
این مطالعه شامل ۲۵۰ فرد بزرگسال مبتلا به پریودنتیت شدید و یک گروه کنترل متشکل از ۲۵۰ فرد بزرگسال فاقد بیماری لثه شدید با میانگین سنی ۳۵ سال بود.
محققان دریافتند که تشخیص بیماری لثه مستقل از عوامل خطرناک قلبی عروقی با احتمال بیشتر فشار خون بالا هم راه است. در افرادی که بیماری لثه دارند، در مقایسه با افرادی که لثه سالم دارند، دو برابر احتمال فشار خون سیستولیک بالا وجود دارد.
شواهد نشان می دهند که باکتری های پریودنتال به لثه لطمه می رسانند و همین طور واکنش های التهابی را ایجاد می کنند که می تواند بر پیشرفت بیماریهای سیستمیک همچون فشار خون بالا تأثیر بگذارد.
این مطلب را می پسندید؟
(0)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب