یك بیماری باوفا!

یك بیماری باوفا!

پاراسول: ایسنا/بوشهرانباشته شدن چربی ها در نواحی مختلف بدن را «چاقی» می گویند كه در این حالت اگر شخص را به ظاهر نگاه نماییم یا در آینه به خودش نگاه كند متوجه می شود وزن بدن حالت ایده ال ندارد، و تجمع چربی به شكل غیرعادی از قسمت های شكم، پهلو، باسن، بازو و سینه بیرون زده است...


یك كارشناس تغذیه در گفت و گو با ایسنا با اشاره به اینكه متاسفانه چاقی یك بیماری باوفاست، اضافه كرد: یعنی اگر فردی رژیم گرفت و به وزن ایده ال خود رسید، با پرخوری باردیگر و رعایت نكردن رژیم، مسلما انرژی زیادی دریافت كرده و این انرژی تبدیل به سلول های چربی می شود. در نهایت این فرد باردیگر چاق شده و به وزن قبل خود برمی گردد. اگر یك فرد عادی هم بخواهد انرژی زیادتر از نیاز روزانه ش دریافت كند كم كم سلول های چربی در بدنش زیاد می شود.
رامین ناصحی فر اضافه كرد: چاقی شاخص هایی دارد كه تعریف شده هستند، و مشخص ترین آن شاخص BMI است.
كارشناس ارشد مواد غذایی معاونت غذا و دارو دانشگاه علوم پزشكی و خدمات بهداشتی درمانی بوشهر اظهار نمود: اگر چربی انباشته شده در نقاط مختلف بدن بسیار كم باشد می گوییم اضافه وزن است اگر زیاد و بیمارگونه باشد چاقی به حساب می آید، كه فرد چاق با نگاه كردن به اندام خود به راحتی متوجه غیرطبیعی بودن حالت بدنش می شود و این تشخیص بسیار ساده است.
كارشناس ارشد علوم تغذیه و رژیم های درمانی اشاره كرد: فردی كه تحت درمان رژیم غدایی بوده و این اجتماع بزرگ چربی را درمان كرده باید رعایت كند تا به وزن سسابق برنگردد، به افرادی كه با رژیم غذایی به وزن دلخواه خود رسیده اند نیز مراقبت، و رعایت رژیم ثابت برای نگه داشتن وزن سفارش می شود.
سوء استفاده از ضعف افراد چاق
ناصحی فر با اشاره به بنگاه های سودجویی و تبلیغات ماهواره ای و سایت هایی كه داروهایی را برای درمان چاقی عرضه می كنند، اظهار داشت: این بنگاه ها با نگاه تجاری از ضعف و كمبود انگیزه در افراد چاق بهره برده و داروهایی را معرفی می كنند كه سازمان بهداشت جهانی آنها را تایید نكرده است. افرادی كه به دنبال لاغری هستند متوجه باشند كه این نوع داروها با دخالت در سوخت و ساز بدن می تواند لطماتی به بدن وارد كند كه این لطمه ها در هر فردی متفاوت می باشد. حتی ممكنست در فردی به كبد و كلیه لطمه رسانده و در دیگری موجب عقیم شدن شخص شود، در كل می شود اظهار داشت كه سیستم بدن را تحت تاثیر خود قرار می دهد.
وی اشاره كرد: این داروها با تبلیغات صد درصد گیاهی، بدون عوارض، و... به فروش می رسند كه روی بسته بندی آن تبلیغ داروی افزایش میل جنسی هم انجام شده است. چرا؟ چون بیشتر این داروها با به هم ریختن سیستم بدن عوارض زیادی را به دنبال دارند. همین طور پشت خیلی از این داروها نوشته شده كه این دارو توسط اداره غذا و داروی (كشور سازنده) تایید نشده است اما چون بسیاری از افراد نمی توانند انگلیسی بخوانند آنرا خریداری و استفاده می نمایند. اساسا دارویی كه حتی مورد تایید كشور سازنده نیست بی عارضه نبوده و با دخالت در سیستم سوخت و ساز بدن یك حالت غیرعادی در بدن به وجود می آورد كه به سلامتی آزار خواهد زد.

برای ثابت نگه داشتن وزن چه كنیم؟
این كارشناس تغذیه عنوان كرد: كسانی كه وزن خودرا كاهش داده و می خواهند وزن خودرا ثابت نگه دارند باید دقت كنند غذاهای چاق كننده و كم كالری را شناخته و از یك رژیم استاندارد ثابت وزن تجویز شده توسط كارشناس تبعیت كنند. و اگر از رژیم خود تخطی كنند به تدریج چاق می شود پس باید خودرا در همان محدوده نگه دارند تا باردیگر چاق نشده و به حالت قبل برنگردند.
رامین ناصحی فر با اشاره به شل شدن و افتادگی بدن پس از یك دوره رژیم غذایی اظهار داشت: این بستگی به میزان چاقی افراد دارد كه چقدر بوده، مسلماً برای شخصی كه چاقی وی در حد كم بوده مثلا بین ۶ تا ۱۰ كیلو، به آن صورت شل شدن بدن را نخواهد داشت بخصوص افراد جوان. اگر میانسال یا سالمند باشد، باید حتما ورزش كند تا بدن آن فرم اولیه خودرا حفظ كند. در افراد چاق كه بین ۵۰ تا ۹۰ كیلو وزن كم می كنند پوست اضافه شكم جمع شده و چربی های زیر آن از بین رفته است كه در این حالت حتی با ورزش هم از بین نمی رود. این افراد در نهایت با عمل جراحی می توانند پوست اضافه را بردارند.
كاهش وزن در زنان حامله ممنوع!
وی با اشاره به كاهش اضافه وزن در دوران حاملگی اظهار داشت: در دوران حاملگی كاهش وزن ممنوعست و هیچ خانم حاملگی نمی تواند رژیم كاهش وزن داشته باشد. بلكه در دوران حاملگی رژیم كنترل وزن داریم به جهت اینكه فرد بیش از اندازه چاق نشود.
كارشناس ارشد مواد غذایی معاونت غذا و دارو دانشگاه علوم پزشكی بوشهر افزود: رژیم لاغری در زمان حاملگی و همین طور در زمان شیردهی ممنوعست و اگر خانمی شیرده باشد تنها در حدی كه شیر آن او كم نشود یعنی خیلی جزیی رژیم دریافت می كند. در دوران حاملگی فقط كنترل وزن انجام می شود، خانم هایی كه معمولا در حد وزن ایده ال هستند و حامله می شوند می توانند حدود ۱۰ تا ۱۲ كیلو اضافه وزن داشته باشند و خانم هایی كه چاق هستند نسبت به میزان چاقی می توانند بین ۵ تا ۸ كیلو اضافه وزن پیدا كنند و خانم هایی كه لاغر هستند نیز در زمان حاملگی می توانند ۱۲ تا ۱۸ كیلو اضافه وزن داشته باشند.
كاهش كیفیت زندگی با چاقی
به گزارش پاراسول به نقل از ایسنا، چاقی یك وضیعت پزشكی است كه بافت چربی بیشتر از حدی در پیكر شخص انباشته شده باشد. انباشت بیش از اندازه بافت چربی می تواند موجب پسرفت فاكتورهای سلامتی، مانند كاهش میانگین طول عمر و یا كاهش كیفیت زندگی گردد.
آمار چاقی نه تنها در كشور ما بلكه در سطح جهان روز به روز در حال افزایش می باشد و این مشكل علاوه بر سلامت فرد بلكه سلامت جامعه را مورد تهدید قرار داده است. چاقی فقط به مفهوم داشتن بافت چربی اضافی در بدن نیست، بلكه مشكل اصلی عوارضِ تهدید كننده سلامت ناشی از آن است. همه ی انسان های بزرگسال می توانند با محاسبه شاخص توده بدن (BMI) و اندازه گیری دور كمر متوجه شرایط بدنی خود از نظر میزان اضافه وزن و چاقی شوند.




منبع:

5.0 / 5
4744
1398/08/12
14:50:22
تگهای خبر: اضافه وزن , انرژی , بهداشت , بیماری
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
X

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۸ بعلاوه ۴
پاراسل
parasol.ir - حقوق مادی و معنوی سایت پاراسول محفوظ است

پاراسل پاراسول

پاراسل همان چتر آفتابی است