رئیس اداره آسم و آلرژی وزارت بهداشت خبر داد

شیب رو به افزایش مبتلا شدن به آسم در ایران، آمار دوبرابری بیماری در خوزستان

شیب رو به افزایش مبتلا شدن به آسم در ایران، آمار دوبرابری بیماری در خوزستان

پاراسول: رئیس اداره آسم و آلرژی وزارت بهداشت اظهار داشت: شیب مبتلا شدن به آسم در كشور رو به افزایش است و میزان آن در بعضی استان ها مانند خوزستان دوبرابر آمار كشوری است.



دكتر مهدی نجمی در گفت وگو با ایسنا، با اشاره به افزایش شیوع آسم در جمعیت جوانان و نوجوانان كشور اظهار نمود: افزایش آلودگی هوا و میزان آلرژن های محیطی كه جزو عوامل اصلی مبتلا شدن به بیماری آسم هستند، سبب شیوع این بیماری می گردد. آخرین بررسی های انجام شده در این زمینه نشان داده است شیوع آسم در جمعیت كودكان و نوجوانان ۱۱ درصد و در جمعیت بالغان، ۹ درصد است. این بررسی برپایه پرسشنامه های استاندارد بین المللی و در جمعیت شهری و روستایی انجام شده است. در این بررسی مشخص شده است كه آمار آسم در خوزستان دوبرابر آمار كشوری است. در تهران، قم و خیلی از شهرهای صنعتی شیوع بیماری از متوسط كشوری بالاتر است.

وی اضافه كرد: بیماری آسم بیشتر در سنین كودكی و نوجوانی برای نخستین بار ظاهر می گردد و مبتلا شدن به آن در بزرگسالی كمتر اتفاق می افتد. با عنایت به این مورد كودكان و نوجوانان جزو گروه های پرخطر هستند. با عنایت به شیوع عوامل بیماری، آسم در افراد بالغ مبتلا از حالت كنترل خارج می گردد.

رئیس اداره آسم و آلرژی وزارت بهداشت افزود: هم اكنون شیب مبتلا شدن به آسم در بعضی كشورها همچون ایران رو به افزایش است. این آمار در بعضی كشورها تا ۳۰ درصد است. آمار این بیماری در ایران حدودا با متوسط جهانی برابر اما می توان گفت نسبت به گذشته شیوع آن افزایش پیدا كرده است.

نجمی با اشاره به طراحی برنامه ای در نظام سلامت برای شناسایی، درمان و مراقبت از بیماران مبتلا به آسم اظهار داشت: این بیماری گاهی به درستی تشخیص داده نمی گردد. پس از تشخیص آن هم ممكن است درمان مناسبی عرضه نشود. بحث پیگیری و مراقبت از آن هم از هر دوی این موارد مهم تر است. آسم بیماری قابل درمانی نیست اما می توان آن را كنترل كرد تا فرد زندگی مطلوبی داشته باشد.

وی با اشاره به اینكه هدف اصلی این برنامه كنترل بیماری در افراد مبتلا است، اظهاركرد: برنامه ای كه در این زمینه طراحی شده، فعلا در چند دانشگاه علوم پزشكی كشور به صورت آزمایشی اجرا و در صورت موفقیت، در نظام مراقبت های اولیه ادغام می گردد. خیلی از بیماران داروهای خویش را خودسرانه قطع می كنند و به جای آن به صورت دائم از اسپری استفاده می نمایند. با این كار بیماری حالت كنترل نشده پیدا می كند. بنابراین آنان باید تحت پیگیری و مراقبت باشند.



5.0 / 5
4499
1397/02/14
14:22:18
تگهای خبر: بهداشت , بیماری , درمان , وزارت بهداشت
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
X

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۳ بعلاوه ۳
پاراسل
parasol.ir - حقوق مادی و معنوی سایت پاراسول محفوظ است

پاراسل پاراسول

پاراسل همان چتر آفتابی است