شواهد بیشتر از تاثیر برخی مواد غذایی بر گسترش سرطان
پاراسول: متخصصان دانشگاه كمبریج در یك مطالعه جدید تاكید نمودند شواهد بیش از پیش نشان داده است نوع غذایی كه می خوریم می تواند بر رشد سلول های سرطانی و گسترش آنها در بدن اثرگذار باشد.
به گزارش پاراسول به نقل از ایسنا، مطالعه ای روی حیوانات كه در نشریه "نیچر" انتشار یافته نشان داد تومورهای سرطان پستان در غیاب یك ماده غذایی به نام "آسپاراژین" به تقلا می افتند.
این ماده در گیاه "مارچوبه"، همینطور گوشت مرغ، محصولات دریایی و غذاهای زیاد دیگری وجود دارد. پزشكان و دانشمندان علوم پزشكی امیدوارند در آینده از "اعتیاد" سلول های سرطانی به مواد خاص غذایی برای مقابله با آنها استفاده كنند.
"آسپاراژین" یك نوع اسید آمینه است كه از مصالح اولیه ساخت پروتئین ها هستند. این ماده نام خویش را از گیاه "آسپاراگوس" (مارچوبه) می گیرد.
به گزارش بی بی سی، این مطالعه توسط موسسه تحقیقات سرطان انگلیس در كمبریج بر موش های مبتلا به سرطان پیشرفته پستان انجام شد. با گسترش سلول های سرطانی در بدن، موش ها معمولا ظرف دو هفته می میرند اما وقتی موش ها چه با استفاده از رژیم چه با دادن قرص از آسپاراژین محروم شدند، سلول های سرطانی به تقلا افتادند.
پروفسور گرگ هانون اظهار داشت: تغییری كه مشاهده كردیم واقعا شدید بود و پیدا كردن سلول های سرطانی دشوار شد.
سال گذشته هم نتایج آزمایشاتی در دانشگاه گلاسكو نشان دادند كه قطع دو اسید آمینه "سرین" و "گلیسین" رشد سرطان لنفوم و روده را كم می كند.
پروفسور هانون تصریح كرد: ما شاهد شواهد بیشتر و بیشتری هستیم كه بعضی سرطان ها به تركیبات موجود در رژیم غذایی ما معتاد هستند.
وی اضافه كرد: امیدواریم در آینده با تغییر رژیم بیمار یا استفاده از داروهایی كه دسترسی سلول های سرطانی به مواد غذایی را كنترل می كند به نتایج بهتر درمان دست پیدا نماییم.
تومور در مرحله اولیه به ندرت مرگبار است. سرطان وقتی مهلك می گردد كه در بدن منتشر شود یا به اصطلاح متاستاز دهد. سلول سرطانی برای آنكه منتشر شود ابتدا باید تغییرات گسترده ای را پشت سر بگذارد و محققان می گویند برای همین تغییرات است كه به آسپاراژین نیاز دارد.
با این حال این نتایج هنوز در انسان تایید نشده و به هر شكل پرهیز از آسپاراژین در رژیم روزانه خیلی سخت است.
دلیت مورگان مدیر گروه "سرطان پستان حالا" گفته كه بیماران نباید با تاكید بر این مطالعه خویش را در معرض رژیم های سخت قرار دهند.
او خاطرنشان كرد: ما سفارش نمی نماییم كه بیماران بدون مشورت با پزشك یك گروه غذایی خاص را كاملا از رژیم خود حذف كنند و همینطور همه بیماران را تشویق می نماییم یك رژیم غذایی سالم و متنوع را دنبال نمایند.
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب