یافته پژوهشی؛
کم توجهی به کودک چه خطرات روانی به دنبال دارد
به گزارش پاراسول، یک مطالعه جدید نشان داده است که توجه ضعیف در دوران کودکی، بعلاوه ژن های خاص، می تواند در افزایش ریسک مبتلا شدن به مشکلات روانی جدی مانند روان پریشی یا اسکیزوفرنی نقش داشته باشد.
به گزارش پاراسول به نقل از مهر به نقل از هلث دی نیوز، تیمی از دانشگاه کالیفرنیا می گوید: «البته، پژوهشهای بسیار بیشتری برای مشخص کردن پیش سازهای علایم روان پریشی در نوجوانان یا ۲۰ سالگی فرد مورد نیاز است.»
آنها تاکید نمودند، حتی اگر کودکان عامل های خطر خاصی داشته باشند، باز هم تضمینی برای بیماری روانپزشکی در بزرگسالی نیست.
این مطالعه اطلاعات شناختی، مغزی و ژنتیکی بیشتر از ۱۰۰۰۰ کودک را مورد بررسی قرار داد که به صورت متوسط به مدت ۶ سال از حدود ۹ سالگی تا نوجوانی تحت نظر بودند.
تیم پژوهش به دنبال مقایسه میزان مشکلات توجه در دوران کودکی، بعلاوه برخی موارد ژنتیکی، در مقابل احتمال تجربه روان پریشی کودک در نوجوانی بود.
به گفته مؤسسه ملی سلامت روان، روان پریشی شامل حالات روانی همراه با مقداری از دست دادن ارتباط با حقیقت است. در طول یک دوره روان پریشی، افکار و ادراک فرد مختل می شود و امکان دارد در تشخیص این که چه چیزی واقعی است و چه چیزی نیست مشکل داشته باشد.
تحقیقات جدید نشان داد که مسائل در ارتباط با دامنه توجه دوران کودکی بین ۴ تا ۱۶ درصد از رابطه بین ژنتیک و احتمال بروز علایم روان پریشی در نوجوانان کودک را توضیح می دهد.
به گفته تیم پژوهش، کارشناسان مدت هاست به ارتباط بین مسائل توجه دوران کودکی و روان پریشی و اسکیزوفرنی در سنین بالاتر اشاره کرده اند.
با این حال، داده های جدید نشان داده است که مشکلات توجه تنها دلیل آن نیست.
«سارا چانگ»، یکی از نویسندگان این مطالعه، اظهار داشت: «در حالی که عوامل خطر زیادی برای روان پریشی وجود دارد، اما مکانیسم هایی که از راه آن این عوامل خطر، بخصوص در این دوره خطر رشد روان پریشی، به خوبی شناخته شده نیست.»
به گفته چانگ، هدف این پژوهش شناسایی عواملی در دوران کودکی است که امکان دارد افراد را مستعد ابتلاء به اختلالات روان پریشی و بیماری های روانی در آینده کند. درک این سیگنال های اولیه می تواند منجر به اهداف جدیدی برای درمان دارویی یا سایر مداخلاتی شود که می تواند به پیشگیری از شروع بیماری کمک نماید.
منبع: parasol.ir
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب