یافته محققان اسپانیایی؛
باکتری های سخت در مایکروویو زنده می مانند
به گزارش پاراسول، باکتری ها می توانند با طیف وسیعی از محیط ها سازگار شوند.
به گزارش پاراسول به نقل از مهر به نقل از مدیسن نت، باکتری ها در نشت نفت دریایی، زباله های پلاستیکی موجود در اقیانوس، میدان های صنعتی و حتی فضای داخلی ایستگاه فضایی بین المللی می توانند زنده بمانند و حتی رشد کنند.
اکنون، محققان باکتری هایی را یافته اند که احتمالا با یکی از خطرناک ترین مکانهای بالقوه کشنده قابل تصور یعنی اجاق های مایکروویو سازگار شده اند.
محقق ارشد «دانیل تورنت» از مؤسسه داروین در پاترنا اسپانیا، اظهار داشت: «نتایج ما نشان داده است که مایکروویوهای خانگی میکروبیوم سازگارشده تری دارند، شبیه به سطوح آشپزخانه، در حالیکه مایکروویوهای آزمایشگاهی باکتری هایی را در خود جای می دهند که در مقابل تشعشع مقاوم تر هستند.»
برای این مطالعه، محققان نمونه های میکروبی را از ۳۰ مایکروویو گرفتند- ۱۰ مورد در آشپزخانه های تک خانگی، ۱۰ مورد در فضاهای مشترک مانند کافه تریا و محل کار، و ۱۰ مورد از لابراتوار های زیست شناسی مولکولی و میکروبیولوژی.
محققان این سویه ها را کشت و توالی یابی ژنتیکی را روی میکروب ها انجام دادند و ۷۴۷ گونه مختلف را در ۲۴ خانواده باکتریایی شناسایی نمودند.
آنها دریافتند که جوامع میکروبی معمولی بین مایکروویوهای خانگی و آنهایی که برای گرم کردن غذا در محل کار استفاده می شوند همپوشانی دارند. این باکتری ها مشابه میکروب هایی هستند که در سطوح معمولی آشپزخانه یافت می شوند.
تورنت اظهار داشت: «برخی از گونه هایی که در مایکروویوهای خانگی یافت می شوند، مانند کلبسیلا، انتروکوکوس و آئروموناس، امکان دارد برای سلامت انسان خطرآفرین باشند. با این وجود، توجه به این نکته مهم می باشد که جمعیت میکروبی موجود در مایکروویوها در مقایسه با سایر سطوح معمول آشپزخانه، خطر منحصر به فرد یا بالا رفته ای را ایجاد نمی کند.»
مایکروویوهای آزمایشگاهی دارای بیشترین تنوع میکروب و مایکروویوهای خانگی کمترین تنوع را داشتند.
به گفته محققان، میکروبیوم های یافت شده در مایکروویو بسیار شبیه میکروب های موجود در صفحات خورشیدی است.
محققان حدس زدند که شوک حرارتی ثابت و تشعشعات الکترومغناطیسی ساخته شده توسط پنل های خورشیدی احتمالا همان تاثیر امواج مایکروویو را روی باکتری ها دارد و همه میکروب ها به جز مقاوم ترین میکروب ها را از بین می برد.
تورنت در یک نشریه خبری اظهار داشت: «هم برای عموم مردم و هم برای پرسنل آزمایشگاه، سفارش می نماییم به صورت مرتب مایکروویو را با محلول سفیدکننده رقیق شده یا اسپری ضدعفونی کننده موجود در بازار ضدعفونی کنند. علاوه بر این، مهم می باشد که بعد از هر بار استفاده، سطوح داخلی را با یک پارچه مرطوب پاک کنید تا بقایای آن از بین برود و فوراً نشت ها تمیز شوند تا از رشد باکتری ها جلوگیری شود.»
تورنت اشاره کرد: «سویه های باکتریایی که می توانند در امواج مایکروویو زنده بمانند، امکان دارد در فرآیندهای صنعتی که به میکروب های مقاوم نیاز دارند، مفید باشند.»
منبع: parasol.ir
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب