رییس جمعیت مبارزه با دخانیات مطرح كرد

ترفند صنایع دخانی برای کسب سود بیشتر

ترفند صنایع دخانی برای کسب سود بیشتر

به گزارش پاراسول، رئیس جمعیت مبارزه با استعمال دخانیات ضمن اشاره به آن چه که «ترفندهای مافیای دخانیات برای کسب سود بیشتر» خواند، اظهار داشت: در همین راستا شرکتهای دخانیاتی، ویپ را بعنوان جایگزین سیگار عرضه نموده اند؛ این درحالیست که عاقبت آن مشخص است، سازمان بهداشت جهانی هم ممنوعیت آنرا اعلام نموده و ما هم نباید در این حوزه عقب بمانیم.


به گزارش پاراسول به نقل از ایسنا، دکتر محمدرضا مسجدی در نشست خبری جمعیت مبارزه با استعمال دخانیات ایران ضمن تبریک روز خبرنگار، اظهار داشت: خبرنگاران می توانند به مطالبه گری کمک کنند؛ بعنوان مثال خبرنگار می تواند از دستگاه قضا بپرسد برای کنترل مصرف دخانیات ذیل برنامه هفتم توسعه مقرر است چه اقدامی انجام شود؟ این کار به روشنگری کمک می نماید.
وی ادامه داد: چون برنامه هفتم توسعه در حال تدوین است باید دید اصلا در رابطه با دخانیات مطلبی وجود دارد؟ تا جایی که ما می دانیم هنوز مطلبی از دخانیات وجود ندارد؛ این درحالی است که این مورد با سلامت مردم مرتبط می باشد و ما باید از قوای سه گانه تقاضا داشته باشیم. در این خصوص هم اطلاعیه ای نوشته ایم.
وی ضمن اشاره به این که در کشور ما کمترین میزان مالیات بر دخانیات گرفته می شود به ترفندهای مافیای دخانیات اشاره و خاطرنشان کرد: مالیات دخانیات در ترکیه ۶ برابر و عربساتان ۲ برابر ما و... است. باید عدالت مالیاتی تعریف شود. سال ۱۴۰۱ سعی کردیم که سازمان امور مالیاتی برنامه ای برای دخانیات تهیه نماید اما به درستی به آن عمل نشد. این سازمان برای بودجه سال ۱۴۰۲ مبلغ ۲۲ هزار میلیارد تومان را به مجلس پیشنهاد کرد اما این رقم به ۶۰۰۰ میلیارد تومان کاهش یافت.
او با تکیه بر این که در کشاورزی اولویت باید با کالاهای استراتژیک باشد بیان نمود: اما زمینهای زیادی زیر کشت توتون می روند. خبرنگاران باید پیگیر باشند چون بطور قطع گوش شنوا وجود دارد.
مسجدی افزود: اگر می گوییم سیگار و دخانیات دروازه ورود به اعتیاد است پس باید در رابطه با آن کار جدی صورت گیرد تا مصرف را کاهش دهیم. با نمایندگان محترم مجلس هم در این حوزه صحبت کردیم.
وی ادامه داد: در حوزه تبلیغات با این که از سال ۸۵ تبلیغ دخانیت ممنوع می باشد اما می بینید شبکه نمایش خانگی و فیلمها بشدت کار تبلیغاتی می کنند و نقش اول و دوم سریال ها سیگار یا قلیان می کشند. متاسفانه عمل به قانون ضعیف است و باید از صدا و سیما بخواهیم جلوی این تبلیغات مصرف دخانیات در آثار تصویری گرفته شود. چرا وقتی کشورهای همسایه جلوی تبلیغات را گرفته اند ما نتوانیم؟
مسجدی اضافه کرد: از ۲۰ سال قبل طرح جلوگیری از استعمال دخانیات در مدارس (طرح پاد) را دنبال می نماییم تا با اقدم بموقع توانایی نه گفتن را به دانش آموز بیاموزیم. در شهرستان ورامین طرح را تکمیل کرده و بیشتر از ۴۰۰۰ پادیار داریم که آموزش دیدند و سپس از مدرسه به محله رفتیم. ما می خواهیم همه به قانون واقف باشند و این همیشه با جریمه و کار قهری موفق نیست، بلکه باید کار فرهنگی صورت گیرد.
وی افزود: سالانه ۶۰ هزارنفر به علت دخانیات جان خویش را از دست می دهند و این امر خیلی مهم می باشد. اگر یک سوم سرطان های کشور به خاطر دخانیات است باید فکری در اینباره نماییم. بین ۴۵ تا ۵۰ هزارنفر به خاطر سرطان از دنیا می روند.
او تصریح کرد: مخالف تفریح جوانان نیستیم اما قلیان و سیگار تفریح نیست. با مالیات بر دخانیات میتوان تفریح سالم برای جوان فراهم نمود. ما عضو معاهده جهانی کنترل دخانیات هستیم و در سال ۱۴۰۴ باید استعمال دخانیات را ۳۰ درصد کاهش دهیم اما ما چه کردیم؟
مسجدی تصریح کرد: با حمایت مسئولین شهرستان ورامین مقرر است شهریور ماه یک تیم از سازمان جهانی بهداشت برای نظارت و ارزیابی برنامه کنترل دخانیات به ایران بیایند و آنجا مدرسه و محله بدون دخانیات و حتی قهوه خانه پاک را ببینند و این شهرستان الگویی برای کشور باشد. قهوه خانه نباید تعطیل شود بلکه باید عاری از سیگار و قلیان باشد و بتواند کار فرهنگی مانند شاهنامه خوانی و... در آن انجام دهد که به اشتغال زایی هم کمک می نماید.
مسجدی بیان نمود: به تازگی وزیر بهداشت نامه مفصلی خطاب به سازمان های مختلف زدند که یک قسمت مهم آن در رابطه با سیگار الکترونیک و ویپ است. مافیای دخانیات دنبال سود است و شرکت ها آمدند جایگزین سیگار را در چارچوب ویپ ارائه کردند که عاقبت آن مشخص شد. هنوز چند سالی از عرضه آن نگذشته که سازمان بهداشت جهانی هم ممنوعیت آنرا اعلام نمود چون مشخص شد دارای فلزات سنگین هستند و عوارض شدیدی به دنبال خواهند داشت. حالا CDC آمریکا هم دارد ایالت به ایالت سیگار الکترونیک را تحریم می کند و ما هم نباید عقب بمانیم.
وی ادامه داد: قیمت سیگار در کشور تا ۴ برابر افزایش پیدا کرده است اما متاسفانه سیگار الکترونیک با مبالغ ۲۰۰ هزارتومان تا ۲ میلیون تومان تهیه می شود که گاها هم قاچاقی وارد کشور شده است. حتی به تازگی شنیدیم. برخی در کوشش برای دریافت مجوز راه اندازی کارخانه تولید سیگار الکترونیک هستند و نباید بگذاریم این اتفاق با بهانه اشتغال زایی رخ دهد. یکی از مسئولین سابق شرکت دخانیات می گفت گردش مالی دخانیات در ایران بیشتر از ۳ میلیارد دلار است که نصف آن هم سود است. میزان تولید سیگار در کشور ۷۱ میلیارد نخ است که بعنوان مثال ۳۱ میلیارد آن بوسیله ی یک شرکت ژاپنی تولید می شود. این درحالی است که کشور حتی برای مواد اولیه دارو تحریم است. تعداد واحدهای تولیدی دخانیات از ۶ مرکز به ۳۸ تا رسیده است.
رئیس جمعیت مبارزه با دخانیات در خاتمه بیان نمود: بیشتر از ۶۰ درصد دانش آموزان از مضرات دخانیات آگاه هستند اما عوامل بازدارنده ما ضعیف است. کودک آموزش می بیند اما در بیرون از مدرسه به سادگی بستر تهیه دخانیات حتی در دکه های مطبوعاتی برای او فراهم است. طرح پاد در رباط کریم را هم از کلاس هفتم آغاز کردیم اما مسئولین انجا خواستند طرح را از کلاس دوم یا سوم ابتدایی آغاز نماییم چون مشکل از ۸ یا ۹ سالگی در آنجا شروع می شود و این نگران کننده است.




منبع:

5.0 / 5
371
1402/05/16
09:53:04
تگهای خبر: آموزش , الكترونیك , بهداشت , تبلیغات
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
X

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۸ بعلاوه ۳
پاراسل
parasol.ir - حقوق مادی و معنوی سایت پاراسول محفوظ است

پاراسل پاراسول

پاراسل همان چتر آفتابی است