چگونه از آلرژی غذایی در کودک جلوگیری کنیم؟

چگونه از آلرژی غذایی در کودک جلوگیری کنیم؟

به گزارش پاراسول، آغاز به تغذیه کودک با غذاهای جامد یک نقطه عطف هیجان انگیز برای والدین است. با این وجود، سوالات و نگرانی های زیادی بخصوص در مورد احتمال ابتلای کودک به آلرژی غذایی به همراه دارد.


به گزارش پاراسول به نقل از «وب ام دی»، سوالاتی از قبیل این که "چه غذاهایی بیشتر سبب ایجاد آلرژی در کودک می شوند؟" و یا "چگونه از این قبیل آلرژی ها جلوگیری کنیم؟" جزو متداول ترین پرسش هایی هستند که در این مواقع مطرح می شوند.
تحقیقات نوظهور نشان داده است که دادن چندین غذا با هم به کودک بی خطر است و امکان دارد به سیستم ایمنی کمک نماید تا خطر مبتلا شدن به آلرژی غذایی را کم کند اما مطالعات بیشتری در این حوزه مورد نیاز است.
به صورت کلی برای اطلاع دقیق از این که چه برنامه غذایی برای کودک شما بهتر است لازم است که با پزشک اطفال یا متخصص تغذیه مشورت کنید.
به تدریج آغاز به شناسایی هر گونه آلرژی غذایی کنید
در صورت بروز آلرژی غذایی، خیلی مهم است که کودک را با غذاهای جدید به تدریج و یکی یکی آشنا کنید. والدین امکان دارد در مرتبط کردن آلرژی به یک غذای جدید مشکل داشته باشند. بعنوان مثال، اگر در طول روز به کودک خود سه غذای جدید بدهید و او گرفتار واکنش آلرژیک شود، نمی دانید کدام یک از غذاها سبب بروز این واکنش شده است.
تا وقتی که غذاهایی که می دهید برای کودک سالم و متعادل باشد، نوع غذا یا ترتیب دادن غذاها چندان مهم نیست. هر بار که غذای جدیدی به کودک می دهید، باید سه تا پنج روز صبر کنید تا یک غذای جدید دیگر به منوی غذاهای او اضافه کنید. غذاهای دیگری را که کودکتان می خورد در این زمان حذف نکنید چون از قبل می دانید که اینها بی خطر هستند چونکه کودک تابحال هیچ واکنش غذایی نداشته است. فقط خوراکی جدید دیگری اضافه نکنید.
هشت غذای آلرژی زا
با هر غذای جدیدی، باید مراقب هر گونه واکنش آلرژیک باشید. بیشتر از ۱۶۰ غذای آلرژی زا وجود دارد. برخی غذاها امکان دارد حساسیت زاتر از سایرین باشند. هشت غذا و گروه غذایی زیر احتمالا تا ۹۰ درصد مواقع سبب واکنش های آلرژیک می شوند:
- شیر گاو
- تخم مرغ
- بادام زمینی
- آجیل درختی (مانند گردو یا بادام)
- ماهی
- آبزیان صدف دار
- سویا
- گندم
دستورالعمل های تغذیه ای جدید آکادمی اطفال آمریکا می گوید: وقتی کودک آماده خوردن مواد خوراکی جامد است، دادن این غذاهای آلرژی زا به وی اشکالی ندارد. شواهدی وجود ندارد که صبر کردن تا بزرگ تر شدن کودک از حساسیت غذایی جلوگیری می کند. اگر فکر می کنید که کودک شما نسبت به یک غذا واکنش آلرژیک مانند اسهال، بثورات پوستی یا استفراغ دارد با پزشک کودک خود در مورد بهترین رژیم غذایی برای او مشورت کنید.
ظرف چند ماه بعد از شروع دادن غذاهای جامد به کودک، رژیم غذایی روزانه وی باید شامل انواع غذاها مانند شیر مادر، شیر خشک یا هر دو، گوشت ها، غلات، سبزیجات، میوه ها، تخم مرغ و ماهی باشد.
علائم آلرژی غذایی
علایم آلرژی غذایی معمولا خیلی زود بعد از خوردن غذا ظاهر می شود - در عرض چند دقیقه تا چند ساعت. اگر غذای جدیدی را به کودک خود می دهید، مراقب این علایم باشید و در صورت مشاهده علایم شدید به سرعت با اورژانس تماس بگیرید:
- کهیر یا جوش
- پوست برافروخته یا راش (ضایعه پوستی)
- تورم صورت، زبان یا لب
- استفراغ و/یا اسهال
- سرفه یا خس خس سینه
- دشواری در تنفس
- از دست دادن هوشیاری
مقابله با آلرژی های غذایی خفیف در کودک
اگر علایم خفیفی مانند کهیر یا بثورات را مشاهده کردید، برای ارزیابی بیشتر با پزشک اطفال تماس بگیرید. پزشک امکان دارد شما را به یک متخصص آلرژی (پزشک متخصص آلرژی) ارجاع دهد که سوالات بیشتری بپرسد و یک معاینه فیزیکی انجام دهد.
به یاد داشته باشید که واکنش آلرژیک اولیه کودک به غذای جدید امکان دارد خفیف باشد اما بعد از خوردن بیشتر آن غذا بدتر شود.
بعضی از آلرژی ها با گذشت زمان از بین می روند. آلرژی به تخم مرغ و شیر اغلب با بزرگتر شدن کودکان از بین می رود اما آلرژی به بادام زمینی، آجیل درختی و... ادامه پیدا می کند.
ارتباط وجود آلرژی غذایی در خانواده و ابتلای کودک به آن
اگر در خانواده سابقه مبتلا شدن به آلرژی غذایی وجود داشته باشد، خطر ابتلای کودک شما به آلرژی هم افزایش خواهد یافت با این وجود این امر قطعی نیست. اگر شما آلرژی دارید، احتمال ابتلای کودک هم به آلرژی ۵۰-۵۰ است.
بهتر است هشت ماده حساسیت زا را به تدریج و در فواصل زمانی یک تا دو هفته ای به کودک خود دهید تا بتوانید تشخیص دهید که آیا آلرژی بوجود آمده است یا خیر.




منبع:

5.0 / 5
408
1402/04/20
10:02:52
تگهای خبر: آب , پزشك , خوراكی , رژیم غذایی
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
X

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۸ بعلاوه ۴
پاراسل
parasol.ir - حقوق مادی و معنوی سایت پاراسول محفوظ است

پاراسل پاراسول

پاراسل همان چتر آفتابی است