محققان پی بردند؛

از میان رفتن سریع حس بویایی علامت اولیه بیماری آلزایمر

از میان رفتن سریع حس بویایی علامت اولیه بیماری آلزایمر

یک مطالعه جدید نشان میدهد که کاهش در حس بویایی افراد می تواند از دست دادن عملکرد ذهنی آنها را پیش بینی نماید و هشداری در مورد تغییرات ساختاری در مغز که در بیماری آلزایمر مهم هستند باشد.



به گزارش خ برنگار مهر به نقل از مدیسن نت، دکتر «جایانت پینتو»، سرپرست تیم تحقیق از دانشگاه شیکاگو، می گوید: «این مطالعه نشان میدهد که کاهش سریع حس بویایی نشان دهنده بسیار خوبی از آنچه در نهایت بطور ساختاری در مناطق خاصی از مغز رخ می دهد، است.»
اینکه بین حس بویایی و زوال عقل ارتباط وجود دارد، یافته جدیدی نیست. نویسندگان مطالعه خاطرنشان کردند که پلاک ها و گره هایی که در بیماری آلزایمر اتفاق می افتند، پیش از این که در سایر قسمت های مغز ظاهر شوند، اغلب در نواحی در رابطه با بویایی و حافظه مغز ظاهر می شوند.
برای این مطالعه، پژوهشگران تلاش کردند تا ببینند آیا می توان تغییراتی را در مغز شناسایی کرد که با از دست دادن بویایی و عملکرد ذهنی یا شناختی در طول زمان مرتبط می باشد یا خیر.
به گفته پژوهشگران، افرادی که حس بویایی شأن به سرعت درحال کاهش است در طول زمان در وضعیت بدتری قرار دارند و بیشتر احتمال دارد که مشکلات مغزی و حتی آلزایمر داشته باشند.
تیم تحقیقاتی از داده های مربوط به ۵۱۵ سالمند از پروژه حافظه و پیری دانشگاه راش شیکاگو استفاده نمود.
محققان سالانه داوطلبان را از نظر توانایی در شناسایی بوهای خاص، عملکرد ذهنی و علایم زوال عقل آزمایش کردند. تعدادی از شرکت کنندگان نیز اسکن MRI دریافت نمودند.
تیم مطالعه دریافتند که کاهش سریع حس بویایی در طول دوره عادی، حجم ماده خاکستری کمتری را در نواحی مغز در رابطه با بویایی و حافظه پیش بینی می کند. همین طور عملکرد ذهنی بدتر و خطر ابتلاء به زوال عقل را در این افراد مسن پیش بینی نمود.
این تیم توضیح داد که این خطر مشابه وجود ژن APOE-e۴ بود که هم اکنون یک عامل خطر ژنتیکی شناخته شده برای ابتلاء به آلزایمر است.
محققان همین طور دریافتند که این تغییرات بیشتر در نواحی بویایی اولیه همچون آمیگدال و قشر آنتورینال قابل توجه است. این ناحیه ورودی اصلی به هیپوکامپ است که مکان مهمی در بیماری آلزایمر است.
پینتو اظهار داشت: «ما توانستیم نشان دهیم که حجم و شکل ماده خاکستری در نواحی بویایی و در رابطه با حافظه مغز افرادی که گرفتار کاهش سریع حس بویایی هستند، در مقایسه با افرادی که کاهش بویایی شأن شدید نبود، کمتر است.»
پینتو در ادامه اضافه کرد: «ما باید مطالعه خودرا در قالب همه عوامل خطری که در مورد آلزایمر می دانیم، همچون تأثیرات رژیم غذایی و ورزش انجام دهیم. حس بویایی و تغییر در حس بویایی باید یکی از مؤلفه های مهم در حوزه مجموعه ای از عوامل باشد که به اعتقاد ما بر مغز در سلامت و پیری تأثیر می گذارد.»

0.0 / 5
518
1401/05/11
11:59:15
تگهای خبر: بیماری , پژوهشگر , حافظه , داوطلب
این مطلب را می پسندید؟
(0)
(0)
X

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۶ بعلاوه ۴
پاراسل
parasol.ir - حقوق مادی و معنوی سایت پاراسول محفوظ است

پاراسل پاراسول

پاراسل همان چتر آفتابی است