تزریق واكسن كووپارس به مبتلایان دیابت و فشارخون كنترل شده

تزریق واكسن كووپارس به مبتلایان دیابت و فشارخون كنترل شده

محقق اصلی کارآزمایی بالینی واکسن رازی کوو پارس ضمن اشاره به آغاز فاز دوم کارآزمایی بالینی واکسن کووپارس، اظهار داشت: در فاز دوم مطالعات کسانی که بیماری کنترل شده ای مثل دیابت یا فشارخون کنترل شده دارند وارد مطالعه شده اند.


به گزارش پاراسول به نقل از ایسنا، دکتر سعید کلانتری در حاشیه جلسه خبری آغاز فاز دوم کارآزمایی بالینی واکسن کووپارس انستیتو رازی که در مجتمع بیمارستانی رسول اکرم انجام شد، اظهار داشت: در فاز دوم، ۲ گروه ۲۵۰ نفره داریم که یک گروه واکسن دریافت می کنند و یک گروه پلاسیبو ( واکسن نما) دریافت خواهند کرد.

وی ادامه داد: در فاز اول تاکید ما وارد کردن افراد کاملا سالم به مطالعه بود. در فاز دوم این مورد را اندکی ساده تر کردیم و کسانی که بیماری کنترل شده ای دارند مثلا دیابت یا فشارخون کنترل شده دارند وارد مطالعه شده اند. با اتمام این فاز وارد فاز سوم می شویم و محدودیت ها را برمی داریم و افراد عادی جامعه را هم وارد مطالعه می نماییم. داوطلب گیری فاز سوم انجام شده است و بنابراین احیانا سیر سریعی خواهیم داشت. ما ۲ دُز واکسن در روز صفر و ۲۱ تزریق و یک دوز واکسن در روز ۵۱ به شکل استنشاقی به داوطلب می دهیم و حدود ۲ ماه دیگر فاز دوم به اتمام می رسد. در اواسط فاز دوم آنالیز بینابینی خواهیم داشت که به سازمان غذا و دارو عرضه می شود و در صورت عدم عارضه و ایمنی زایی واکسن، می توانیم فاز سوم را آغاز نماییم.

کلانتری افزود: درحال بررسی ویروس های در گردش در جامعه هستیم تا میزان تغییرات ویروس بررسی شود اگر تغییرات نسبت به پروتئین هایی که ما در واکسن استفاده می نماییم بیشتر از ۶۰ درصد باشد باید تعریف جدیدی در پروتئین ها بوجود آورده و به واکسن قبلی اضافه نماییم. اگر تأثیر واکسن را بر سوش قبلی مطمئن شویم اضافه کردن جهش های جدید به واکسن کار سختی نخواهد بود.

وی تصریح کرد: با عنایت به این که مدت زمان زیادی از تزریق واکسن در فاز اول نمی گذرد اظهارنظر پیرامون مدت زمان ایمنی زایی واکسن زود است. ارزیابی ما ادامه دارد و درباره این که آنتی بادی در بدن انسان تا چه زمانی در حد مناسب می ماند پاسخ مشخص وجود ندارد. البته درمورد موارد تست حیوانی این واکسن ایمنی زایی حدود ۱۰ ماه تا یکسال باقی می ماند اما پاسخ در بدن انسان و حیوان متفاوت می باشد. افرادی که در فاز اول واکسن دریافت نمودند از نظر سطح آنتی بادی تحت نظر هستند و تصور می نماییم همان اتفاقی که برای واکسن آنفلوآنزا می افتد و هر سال تزریق می شود برای این واکسن هم باید بیفتد و برای کل واکسن ها این مورد برقرار است.

کلانتری در پاسخ به سوال ایسنا درباره مطالعه واکسن کووپارس بر افراد زیر ۱۸ سال، خاطرنشان کرد: آنچه که ما فعلاً تعریف کردیم افراد زیر ۱۸ سال را دربر نمی گیرد. البته مذاکراتی صورت گرفته است که پس از اتمام مطالعات روی افراد بالای ۱۸ سال، مطالعه را به سمت افراد کمتر از این سن ببریم.




0.0 / 5
1229
1400/03/06
15:07:26
تگهای خبر: آنفلوآنزا , بیمارستان , بیماری , پروتئین
این مطلب را می پسندید؟
(0)
(0)
X

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۹ بعلاوه ۳
پاراسل
parasol.ir - حقوق مادی و معنوی سایت پاراسول محفوظ است

پاراسل پاراسول

پاراسل همان چتر آفتابی است