رئیس مركز مدیریت بیماری های واگیر وزارت بهداشت خبر داد؛
۵۴ مورد مبتلاشدن به تب كریمه كنگو در كشور، ۵ نفر فوت شدند
پاراسول: رئیس مركز مدیریت بیماری های واگیر وزارت بهداشت، از ابتلای 54 نفر به تب كریمه كنگو از شروع سال جاری تا كنون در كشور آگاهی داد.
به گزارش پاراسول به نقل از مهر، محمدمهدی گویا، اظهار داشت: تب كریمه كنگو یك عفونت ویروسی مشترك بین انسان و حیوان است و این بیماری بوسیله گزش كنه به حیوانات منتقل می شود و آنها را بیمار می كند، اما علائمی در حیوان ایجاد نمی كند كه موجب تشخیص شود و ظاهر حیوان كاملاً طبیعی است. وی با اشاره به اینكه بیماری تب كریمه كنگو می تواند به صورت مستقیم از دام به انسان و یا بوسیله گزش انسان توسط كنه آلوده منتقل شود، اشاره كرد: بیشتر موارد این بیماری در افرادی دیده می شود كه با دام سروكار داشته اند. چونكه بیماری تب كریمه كنگو بوسیله گزش دام توسط كنه آلوده ایجاد می شود. رئیس مركز مدیریت بیماری های واگیر وزارت بهداشت در ادامه اظهار داشت: راه دوم انتقال بیماری بوسیله تماس با ترشحات بدن حیوان آلوده است. این بیماری بوسیله تماس با خون حیوانات، ترشحات بدنی هنگام ذبح در كشتارگاه ها و یا در فرآیندهای پس از ذبح حیوان، حتی در قصابی ها، امكان دارد فرد را مبتلا كند. چنانچه از گوشت های مورد تایید سازمان دامپزشكی استفاده نشود، احتمال انتقال بیماری زیاد است. گویا با اشاره به اینكه موارد بیماری هرچند در كشور كم است، اما سوژه مهم، خطرناك بودن بیماری است، اظهار نمود: بیماری تب كریمه كنگو جان فرد مبتلا را به شدت در معرض تهدید جدی قرار می دهد و اگر بموقع اقدامات مراقبتی و درمانی صورت نگیرد، تا حدود ۳۰ درصد موارد مبتلا می تواند منجر به مرگ شود. ایشان سپس با اشاره به اینكه از شروع سال جاری تابحال ۵۴ مورد مبتلاشدن به این بیماری مشاهده شده است كه تمامی موارد تحت مراقبت و درمان قرار گرفته اند، اضافه كرد: ۵ نفر از افراد مبتلا شده نیز به رغم انجام اقدامات درمانی، جان خودرا از دست دادند. رئیس مركز مدیریت بیماری های واگیر وزارت بهداشت عنوان كرد: بیشتر موارد بیماری تابحال در تمام طول سال هایی كه این بیماری شناسایی شده است، مربوط به استان های مرزی كشور و به خصوص سیستان و بلوچستان بوده و امسال هم از ۵۴ مورد یاد شده، ۱۴ مورد مربوط به استان سیستان و بلوچستان بوده است و ۳ مورد از ۵ مورد فوت شده نیز مربوط به استان سیستان و بلوچستان است.
وی با اشاره به اینكه در استان گیلان هم كه در سال های گذشته موارد معدودی از این بیماری دیده شده بود، اظهار داشت: استان گیلان در سال جاری، تابحال ۱۴ مورد مبتلاشدن به بیماری تب كریمه كنگو داشته كه یك مورد منجر به فوت شده است. گویا با اشاره به اینكه در امتداد كنترل و درمان بیماری در هر دو استان تلاش های جدی صورت گرفته است، اشاره كرد: لازم است اقدامات كنترلی، تشدید شود. ایشان سپس با تاكید بر تشدید مراقبت های بهداشتی، اظهار داشت: اگر این نكات بهداشتی كاملارعایت نشود، شانس ابتلای به بیماری افزوده می شود، برای اینكه ظاهر دام به هیچ عنوان نمی تواند نشان دهنده وجود بیماری در حیوان باشد. رئیس مركز مدیریت بیماری های واگیر وزارت بهداشت اشاره كرد: یكی از اقدامات بسیار مهم در كشتارگاه ها این است كه وقتی دام به كشتارگاه سپرده شد تا ذبح شود، حداقل ۲۴ ساعت در یك فضای مخصوص نگه داری شود كه به آن فضای پیش سرد گفته می شود، برای اینكه این اقدام موجب می شود كه ویروس در بدن دام از بین رود و پس از آن به بازار عرضه می شود. در صورتی كه اگر ذبح دام در كنار خیابان ها و جاده ها باشد و توسط مردم عادی صورت گیرد، چنین امكانی برای نگهداری وجود نداشته و جان كسی كه با این دام سروكار دارد، مورد تهدید قرار می گیرد. گویا درباب سایر روش هایی كه امكان دارد بیماری تب كریمه كنگو را منتقل كند، اشاره نمود و اظهار داشت: از دیگر راه های انتقال این بیماری، تماس با ترشحات بدنی فرد مبتلا به سایر افراد و كادر درمان به خصوص پزشكان و پرستاران است. وی درباب علایم بیماری، گفت: در بدو بازگشت بیمار به پزشك، علایم بیماری مشابه چند بیماری دیگر است و نمی توان در همان وهله اول، بیماری را بطور قطعی تشخیص داد و پس از انجام آزمایش كه حداقل ۲۴ تا ۴۸ ساعت طول می كشد، تكلیف بیمار مشخص می شود، در این مدت اگر رعایت نكات فردی بهداشتی رعایت نشود، امكان دارد افراد دیگری نیز به این بیماری مبتلا شوند. گویا همین طور با اشاره به اینكه این موارد در سال های گذشته چندین نوبت در كشور ما رخ داده است، اضافه كرد: بنا بر این وزارت بهداشت برای این مساله اهمیت ویژه ای قائل است و آموزش همكاران در بیمارستان ها و بخش های بهداشتی یكی از مهمترین اقداماتی است كه توسط وزارت بهداشت و دانشگاه های علوم پزشكی كشور دنبال می شود. رئیس مركز بیماری های واگیر وزارت بهداشت درانتها با تاكید بر اینكه تماس با دام راه انتقال این بیماری است، اشاره كرد: بعید است كه فردی بر اثر خوردن گوشت، مبتلا به این بیماری شود، به خصوص اگر گوشت خوب پخته شده باشد؛ ضمن اینكه راه اصلی مبتلاشدن به تب كریمه كنگو تماس با كنه آلوده و ترشحات بدنی حیوان بیمار است.
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب