سفارش های اورژانسی به بیماران مناطق سیل زده

سفارش های اورژانسی به بیماران مناطق سیل زده

پاراسول: سخنگوی سازمان اورژانس كشور برخی نكات برای جلوگیری از تشدید یا بروز بیماری های غیرواگیر در مناطق سیل زده را تشریح نمود.


مجتبی خالدی در گفت و گو با ایسنا در این باره اظهار نمود: مدتی است كه سیل بعضی از مناطق كشورمان را درگیر كرده است، این سیل تابحال تبعات زیادی داشته و موجب ایجاد خسارات مالی و جانی بسیاری شده است.
وی ادامه داد: در زمان وقوع سیل و آبگرفتگی بعضی از شهروندان كه دارای بیماری های غیرواگیر هستند مصرف داروهای خودرا فراموش كرده یا در مواردی به آنها دسترسی ندارند، همین سوژه می تواند خسارت های جانی حادثه ای مثل سیل را افزایش دهد. در مواقع بروز حوادث طبیعی افرادی كه مبتلا به بیماری های فشار خون بالا و بیماری های قلبی و عروقی هستند به هیچ عنوان و هیچ علتی نباید مصرف منظم داروهای خودرا قطع كنند؛ چونكه امكان دارد قطع مصرف دارو عوارض و خطرات بسیاری را برای آنها فراهم آورد، اما با رعایت نكات بهداشتی می توان از بروز بیماری های غیر واگیردار جلوگیری كرد.
خالدی با اشاره به اینكه بیماران سرطانی كه تحت شیمی درمانی هستند، بیشتر از دیگران در معرض عفونت هستند، اظهار داشت: این افراد باید بهداشت فردی را بیشتر از دیگران رعایت نمایند تا گرفتار عفونت نشوند؛ در واقع رعایت بهداشت فردی در شرایط بحرانی بسیار مهم می باشد، اما برای بیمارانی كه از سطح ایمنی پایین تری برخوردار می باشند اهمیت بیشتری دارد.
وی افزود: بیماران دیابتی باز از افرادی هستند كه در مواقع بروز حوادث طبیعی باید نسبت به شرایط جسمی آنها توجه ویژه ای داشت. این افراد باید از طریق رفتن بدون كفش و پوشش مناسب در محل هایی كه امكان دارد حادثه آفرین باشد، اجتناب كنند تا از لطمه به پاهای آنها جلوگیری شود. بدین سبب در صورتیكه لازم بود از آب های آلوده عبور كنند بهتر است كه از چكمه استفاده كنند.
خالدی در ادامه باز با اشاره به اینكه افرادی كه در مناطق سیل زده حضور دارند باید پیش از نوشیدن آب از سالم بودن و آشامیدنی بودن آن اطمینان حاصل كنند، اظهار داشت: مواد خوراكی كه به آب سیلاب آلوده شده باشند، به هیچ عنوان نباید مصرف شوند؛ چونكه امكان دارد حامل میكروب بوده و سبب بروز بیماری شوند. همین طور در صورتیكه وسایل و اشیا در اثر سیل خیس شده اند باید آنها را پیش از استفاده مجدد، پاكسازی و بطور كامل ضد عفونی كرد. یكی از مهم ترین عامل بیماری در مناطق سیل زده، آب های آلوده است كه می تواند بیماری را به دنبال داشته باشد. این بیماری ها بوسیله دست آلوده، نوشیدن و خوردن غذاهای آلوده منتقل می شوند كه برای جلوگیری از مبتلاشدن به این بیماری ها باید مراقبت های بهداشتی فردی و عمومی، بهداشت آب و غذا و تغذیه مناسب رعایت شود.
وی ادامه داد: امكان دارد در مناطق سیل زده دسترسی به آب سالم كاهش پیدا كند و افراد برای استحمام با محدودیت هایی روبه رو باشند. در این زمان افراد به منظور استحمام نباید با شنا كردن در آبی كه از سلامت آن مطمئن نیستند، سلامت خودرا به خطر اندازند.
سخنگوی سازمان اورژانس كشور با اشاره به اینكه جمع آوری زباله از این مناطق باز موضوعی است كه باید به آن توجه كافی شود، اظهار داشت: اگر زباله های این مناطق به درستی جمع آوری نشوند، به خودی خود امكان دارد بهداشت فردی و عمومی را تحت تاثیر قرار دهند و موجب بروز بیماری شوند. بدین سبب یكی دیگر از نكاتی كه باید به آنها توجه كرد جمع آوری زباله ها است.
وی با اشاره به اینكه تیم های درمانی در مواقع بحران در حالت آماده باش هستند و بیماران می توانند با بازگشت به آنها كادر درمانی را در جریان بیماری خود قرار دهند، اظهار داشت: با عنایت به وقوع حادثه، افراد فشار بیشتری را از نظر روحی و جسمی متحمل می شوند. بدین سبب افرادی كه علائمی همچون درد قفسه سینه، درد قلبی، تنگی نفس، سرگیجه ناگهانی، سردرد و تپش قلب دارند باید از تحرك خودداری كرده و سپس از كادر درمانی كمك گرفته و شرایط جسمی خودرا با تیم های پزشكی در بین گذارند.
سخنگوی سازمان اورژانس كشور با تاكید بر اینكه بیماران مبتلا به فشارخون بالا تحت هیچ شرایطی نباید مصرف داروهای خودرا قطع كنند، اظهار داشت: قطع مصرف داروهای كاهش دهنده فشار خون در بیماران می تواند منجر به عوارض بسیار خطرناكی شود. بدین سبب این بیماران باید در هر شرایطی داروهای خودرا به صورت منظم مصرف كنند.
وی با اشاره به اینكه در صورتیكه هشداری نسبت به وقوع سیل در یك شهر داده شد، بهتر است بیماران دارو به میزان كافی به همراه خود داشته باشند، اظهار داشت: بهتر است بیماران در شرایط بحرانی یا در صورت انتقال به محل اسكان جدید به اندازه كافی دارو به همراه خود داشته باشند، اما اگر به هر علتی به همراه خود دارو نداشتند باید به كادر درمانی بازگشت كنند.



5.0 / 5
4924
1398/01/26
15:24:29
تگهای خبر: بهداشت , بیماری , پاكسازی , پزشك
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
X

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۹ بعلاوه ۴
پاراسل
parasol.ir - حقوق مادی و معنوی سایت پاراسول محفوظ است

پاراسل پاراسول

پاراسل همان چتر آفتابی است