راه اندازی بیمارستان ۱۶۰تختخوابی و پارك مدیریت بحران در شهرستان قدس

راه اندازی بیمارستان ۱۶۰تختخوابی و پارك مدیریت بحران در شهرستان قدس

پاراسول: عضو شورای شهرستان قدس از راه اندازی بیمارستان ۱۶۰تختخوابی و پارك اسكان اضطراری به هنگام بحران در این شهرستان آگاهی داد و اظهار داشت: اگر توجه مراجع فرا دستی نباشد پروژه های اینچنینی نیمه كاره رها می شوند و ضرر آن متوجه مردم خواهد شد.



بنفشه رفیعی در گفت وگو با ایسنا، اظهار نمود: در شهرستان قدس به واسطه قرارگیری در كریدور عبوری دو استان بزرگ كشور و همین طور نزدیكی فاصله با ابركلان شهر تهران یا به عبارت دیگر شرایط مناسب قرارگیری جغرافیایی شهرستان قدس در كنار پایتخت و همین طور استان البرز محاسنی به وجود آمده است.

وی اظهار داشت: این محاسن سبب شده تا این شهرستان در میان مهاجرت هایی كه به شهرستان های اطراف تهران صورت می گیرد یكی از محل های انتخاب شده باشد و همین سوژه باعث شده تا این شهرستان تراكم جمعیت فزاینده ای را به خود اختصاص دهد كه البته این مهم هم نوعی فرصت برای شهرستان به شمار می آید و اگر هم به خوبی مدیریت نشود امكان دارد مشكلاتی را باز احداث كند.

عضو شورای شهرستان قدس در ادامه سخنان خود اضافه كرد: شهرستان قدس در كنار همه كاستی هایی كه با آن روبرو است پتانسیل ها و ظرفیت های بالایی را در خود دارد كه همچون این موارد می توان به حضور دانشگاه در این منطقه اشاره نمود. دانشگاهی كه بالغ بر ۲۳هزار دانشجو در آن تحصیل می كنند و در نوع خود در غرب استان تهران و حتی پایتخت كم نظیر است. همین طور در حوزه ورزشی باز این شهرستان دارای استادیومی با ظرفیت ۲۵هزار نفری به نام شهدای قدس است كه طی سال های اخیر میزبان مسابقات لیگ برتر كشور بوده است. از طرفی بزرگترین آمفی تئاتر غرب استان كه با آخرین فناوری های روز دنیا راه اندازی و تجهیز شده و فضای آزاد مناسبی را به خود اختصاص داده یكی دیگر از ظرفیت های بالقوه شهرستان قدس است.

عضو شورای استان تهران ضمن اشاره به وجود بیشتر از ۱۵۰۰ واحد صنعتی در شهرستان در كنار معادن و كارخانه های آسفالت و سنگ شكن بیان كرد: به صورت حتم این واحدها ظرفیت های بالایی را در حوزه اشتغال و همین طور پشتیبانی از تولید داخلی به وجود آورده است و حتی تامین قطعات دو شركت بزرگ خودرو سازی كشور باز با درصد بالایی در همین واحدهای تولیدی صنعتی صورت می گیرد؛ اما بحث زیست محیطی آنها باز باید مورد توجه قرار گیرد. قوانین و رعایت ضوابط تا حد مطلوبی موجب كاهش بلا به محیط زیست شهرستان شده كه البته همچنان جای كار دارد و رعایت محدوده قرار گیری واحد های تولیدی با حوزه شهری مهمترین آن است.

رفیعی در بخش دیگری از سخنان خود اشاره كرد: به جهت تراكم بالایی كه از لحاظ جمعیتی شهر قدس با آن روبرو است چالش ها و مشكلاتی برای نمایش خدمات همچون عدم وجود زیرساخت های مناسب توسعه شهری در زمینه فاضلاب به وجود آورده است، البته در حوزه فاضلاب تصفیه خانه ای در این شهرستان راه اندازی شده كه حالا یك مدول (فاز) آن با ظرفیت تقریبی۱۵۰ هزار نفری به بهره برداری رسیده و به جهت بهره بردن از تكنولوژی روز دنیا كه در راه اندازی و تجهیز آن استفاده شده، آب خروجی بسیار مناسبی جهت كشاورزی به وجود می آورد. بدین سبب نگاه مطلوب فرا بخشی مسئولان در امتداد راه اندازی مدول های(فازهای) دو و سه تصفیه خانه می تواند شرایطی را فراهم آورد كه به یك فرصت برای تامین آب مورد نیاز كشاورزی شهرستان قدس و همین طور شهرستان های اطراف تبدیل گردد.

عضو شورای اسلامی شهر قدس با اشاره به این سوژه كه این منطقه از چهار طرف به محورهای مواصلاتی و كریدورهای مهم در غرب تهران محدود شده است و از لحاظ حریم، ظرفیتی برای رشد ندارد، بیان كرد: همین امر باعث شده كه به جهت كمبود زمین نیاز به رشد و توسعه در ارتفاع باشد. از طرفی طرح های پیشنهادی مصوب پاسخگوی نیازهای توسعه ای شهرستان نیستند و اگر چالش های آن بررسی و قبل از وقوع، ترمیم و پیشگیری نشود مشكلاتی را به همراه خواهد داشت كه همچون آن ساخت و ساز غیر مجاز و غیر اصولی خواهد بود.

وی در ادامه اشاره كرد: از دیگر مشكلاتی كه شهرستان قدس با آن روبرو است بحث جذب سرمایه گذار و تسهیل امور مربوط به معاملات بین مردم بوده و این سوژه به جهت اوقافی بودن املاك این شهرستان است. این سوژه همین طور باعث شده كه در طرح بازآفرینی و نوسازی بافت فرسوده كه اهمیت بالایی در شهرستان قدس دارد گِره هایی به كار مردم بیافتد چونكه برای دریافت وام جهت ترمیم بافت های فرسوده نیاز به سند است كه به سبب اوقاف بودن بیشتر زمین ها و املاك موجود یا قول نامه ای هستند و یا سند رسمی ندارند و همین امر روند اداری و اجرایی طرح باز آفرینی را با مشكل و كندی روبرو كرده است؛ البته اقداماتی در این رابطه جهت تسهیل امور صورت گرفته اما لازم است برای رفاه حال مردم مشكل اوقافی بودن توسط مراجع مربوطه تا حد امكان رفع گردد تا این شهرستان مسیر خودرا بهتر بتواند در جهت توسعه و رشد طی نماید.

رفیعی با تاكید بر این نكته كه یكی از اولویت های شورا و شهرداری توجه و رسیدگی به بافت های فرسوده است عنوان كرد: درحال حاضر ۲۷۰ هكتار بافت فرسوده در شهرستان قدس وجود دارد كه با رفع چالش های پیش رو و همین طور فراهم كردن شرایط مناسب برای شهروندان می توان این مهم را باز به خوبی هدایت كرد تا هم شهروندان بتوانند در شرایط ایمن و مطلوب از لحاظ مسكن زندگی كنند و هم اینكه خدمات شهری در تمام حوزه آنگونه كه باید و شاید به شهروندان نمایش داده شود.

وی در ادامه به كمبود در حوزه سرانه های بهداشتی شهرستان اشاره نمود و اظهار داشت: باتمام تلاش هایی كه درباب بهبود وضع سرانه بهداشتی شهرستان صورت گرفته اما همچنان ضعف در این مورد شهروندان را با مشكلاتی روبرو كرده است كه هم هزینه و هم زمان آنها را هدر می دهد. البته با پیگیری های محمودی شاهنشین، نماینده شهرستان های شهریار، قدس و ملارد در مجلس شورای اسلامی، بیمارستان ۱۶۰ تختخوابی در شهرستان قدس درحال راه اندازی است و میزان خوبی از پیشرفت را شاهد می باشیم كه در این رابطه باز ضرورت تزریق به موقع بودجه های ملی سبب تحقق به ثمر نشستن آن درانتها سال آینده خواهد شد. اما اگر این نگاه ها از مراجع فرا دستی نباشد پروژه های اینچنینی نیمه كاره رها می شوند و ضرر آن متوجه مردم خواهد شد.در حقیقت به صورت حتم اتمام این پروژه از لحاظ بهداشتی و درمانی شهرستان قدس را در شرایط مطلوب تری قرار خواهد داد.

رفیعی یكی دیگر از مشكلات زیرساختی این شهر را با وجود قرارگیری در محورهای مهم مواصلاتی، حمل و نقل عمومی دانست و اشاره كرد: شهرستان های اطراف تهران با وجود نزدیك بودن به ابر كلانشهر تهران اما از حمل و نقل عمومی مناسب برخوردار نیستند و شهرستان قدس هم از این قاعده مستثنی نیست. با عنایت به این مطلب كه روزانه بیشتر از ۱۰۰هزار نفر جابجایی در این شهرستان ثبت شده و بیشتر از ۱۷۰ هزار خودرو روزانه یا از مبدأ شهر قدس و یا از مسیرهای اطراف این شهرستان عبور كرده و به مقصد تهران حركت می كند، نیاز به وسایط حمل و نقل عمومی كافی با رعایت مسائل زیست محیطی از اولویت ها شمرده می شود.

به گفته وی، در همین رابطه با پیگیری های انجام شده مقرر است خطوط BRT از تهران تامحدوده ایران خودرو راه اندازی شوند و همین طور مقرر است قطار حومه ای باز شهر قدس، شهریار، ملارد و صفادشت را تحت پوشش قرار دهد كه اگر محقق شود می توان شاهد این بود كه وضعیت حمل و نقل عمومی اندكی مطلوب شده و خیلی از مشكلات شهروندان در شهرستان قدس و حتی غرب استان تهران در حوزه ترافیك و حمل و نقل، صرفه جویی اقتصادی، حفظ محیط زیست و آرامش روانی شهروندان مرتفع شود.

عضو شورای شهر قدس در پاسخ به این سوال كه آیا استفاده از دوچرخه و یا مناسب سازی معابر برای پیاده روی در دستور كار شورای شهر قدس قرار دارد یا خیر؟ اظهار داشت: به صورت خاص و ویژه به توسعه زیرساخت های مربوط به استفاده از دوچرخه در سطح معابر شهر توجه نشده و اولویت شورا باز تخصیص اعتبارات لازم جهت تملك املاك و تعریض معابر و خیابانها است. تا وقتی كه این اقدامات را انجام ندهیم، توجه به مسائل دیگر نه تنها توجیهی ندارد بلكه سبب میگردد كه برخی هزینه های لازم در محل دیگری صرف شود كه اهمیت آن كمتر از موضوعات جاری شهر است.

رفیعی در ادامه سخنان خود به امكانات مدیریت بحران شهرستان قدس اشاره نمود و اشاره كرد: زلزله كرمانشاه زنگ خطری را پس از سال ها برای كل كشور به صدا درآورد و برای شهرستان هایی مانند قدس كه ساختمان های آن آنگونه كه باید و شاید اصولی ساخته نشده و در بعضی موارد سست و غیر مهندسی است، ضرورت توجه به بحث مدیریت بحران یك امر اجتناب ناپذیر است. در این راستا ابتدا باید تلاش در جهت رفع مشكلات موجود و بهبود وضعیت بافت فرسوده صورت گیرد سپس به ارتقاء سطح پدافند غیر عامل پرداخت.

وی در خاتمه از راه اندازی پارك مدیریت بحران دراین شهرستان آگاهی داد كه تابحال بیشتر از ۶۰ درصد پروژه پیشرفت فیزیكی داشته است و اظهار داشت: درحقیقت در پارك "حنانه" این شهرستان امكان اسكان اضطراری برای تعداد قابل توجهی از شهروندان فراهم خواهد شد و در كنار این پروژه، فضای استادیوم ورزشی شهدای قدس باز این ظرفیت را دارد تا در مواقع بحرانی به اسكان شهروندان تخصیص داده شود و برای شرایط اضطرار باز در سوله های مدیریت بحران شهرستان باز اقلامی با اعتباری بالغ بر ۳۰میلیارد ریال خریداری و در شرایطی مناسب دپو شده است كه در مواقع لازم در اختیار شهروندان قرار بگیرد.




5.0 / 5
4572
1397/08/21
18:31:05
تگهای خبر: آب , بهداشت , بیمارستان , تكنولوژی
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
X

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۱ بعلاوه ۲
پاراسل
parasol.ir - حقوق مادی و معنوی سایت پاراسول محفوظ است

پاراسل پاراسول

پاراسل همان چتر آفتابی است