همه چیز درباره پیشگیری، تشخیص و درمان سرطان ریه
به گزارش پاراسول رئیس بخش آنكولوژی بیمارستان دكتر مسیح دانشوری، سرطان ریه را جزو شایعترین سرطان ها در جهان و مصرف دخانیات را مهمترین عامل بروز آن دانست.
به گزارش پاراسول به نقل از ایسنا، دکتر عدنان خسروی فوق تخصص آنکولوژی شایع ترین علت ایجاد سرطان ریه را مصرف دخانیات و قرار گرفتن در معرض دود دخانیات دانست و اظهار داشت: مصرف دخانیات همچون سیگار، قلیان، تنباکو و تریاک مهمترین عامل در بروز سرطان ریه به حساب می آید.
دانشیار دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، آزبست یا پنبه نسوز و آلودگی هوا از دیگر علل ایجاد سرطان ریه دانست و اظهار داشت: پنبه نسوز یا آزبست در پشم شیشه، سیمان و سقف های سیمانی، لنت ترمز و لوله های انتقال آب و فاضلاب وجود دارد و می تواند انواع مختلفی از بیماری های ریه همچون سرطان ریه را ایجاد نماید.
وی تصریح کرد: افرادی که با آزبست در تماس هستند نظیر شاغلان در معدن، کارخانه های نساجی، مکان هایی که از عایق استفاده می شود و کارخانه های کشتی سازی در معرض خطر مبتلا شدن به سرطان ریه قرار دارند.
میزان شیوع سرطان ریه در ایران و جهان
رئیس بخش آنکولوژی بیمارستان دکتر مسیح دانشوری ضمن اشاره به میزان شیوع سرطان ریه در جهان اظهار داشت: بر مبنای آمار جهانی سرطان ریه جزو شایع ترین سرطان ها در مردان است و همینطور در زنان سومین یا چهارمین سرطان شایع به حساب می آید.
علایم و نشانه های سرطان ریه
به قول این دانشیار دانشگاه، علائم و نشانه های سرطان ریه به صورت تنفسی یا سیستمیک در بیمار بروز می کند که علائم تنفسی شامل سرفه، خلط خونی، خس خس سینه، تنگی نفس و خشونت صدا است.
وی از علائم سیستمیک سرطان ریه به علایمی نظیر تب، کاهش وزن، درد قفسه سینه، درد استخوان ها، سردرد و اختلال در بلعیدن اشاره نمود که باید مورد توجه قرار گیرد.
روش های تشخیص سرطان ریه
این فوق تخصص آنکولوژی بیمارستان مسیح دانشوری ضمن اشاره به انواع روش های تشخیص سرطان ریه، اظهار نمود: برای تشخیص این بیماری از روش های مختلفی نظیر گرافی ساده قفسه سینه، سی تی اسکن ریه و یا پت اسکن PET-CT استفاده می شود.
عدنان خسروی در ادامه اضافه کرد: برای تشخیص نهایی بیماری احتیاج به نمونه برداری از بافت ریه بیمار است که توسط برونکوسکوپی یا نمونه برداری تحت هدایت سی تی اسکن انجام می گیرد.
روش های درمان
خسروی، شیمی درمانی، رادیوتراپی و جراحی را از ر وش های درمانی این نوع سرطان ذکر کرد و اظهار داشت: اگر سرطان محدود به یک ریه بیمار باشد یعنی فقط یک ریه فرد درگیر شده و قابل جراحی به صورت کامل باشد، معمولا جراحی سفارش می شود.
ایشان در ادامه خاطرنشان کرد: در صورتیکه بیماری هر دو ریه را درگیر کرده باشد معمولا از شیمی درمانی و رادیوتراپی برای درمان بیمار استفاده می شود. البته به تازگی درمان های جدید ایمونوتراپی هم مورد استفاده قرار می گیرد.
انواع سرطان ریه
به قول خسروی، سرطان ریه به دو نوع سرطان کوچک ( SCLC) و سرطان ریه غیر سلول کوچک ( NSCLC) تقسیم بندی می شود که متاسفانه پیش آگهی سرطان ریه کوچک معمولا بد است و میزان بقا و طول عمر مبتلایان به این نوع سرطان در مواردی که محدود به یک ریه باشد حدود دو سال و در موارد منتشره حدود یک سال است.
وی با بیان اینکه ۷۰ درصد موارد مبتلا شدن به سرطان ریه از نوع سرطان غیر سلول کوچک هستند، اضافه کرد: در این نوع سرطان ریه درصورتی که درگیری ریه محدود و قابل جراحی باشد. احتمال بهبودی کامل فرد حدود ۵۰ درصد است. در موارد منتشر بیماری هم با استفاده از درمان های جدید مخصوص ایمونوتراپی در سالهای اخیر طول عمر بیماران به حدود دو تا سه سال رسیده است.
دانشیار دانشگاه در خاتمه سخنان خود ضمن اشاره به این که سرطان ریه ارتباط واقعی با ارث ندارد و در بیماران سفارش به بررسی خانواده نمی گردد، تصریح کرد: افراد بالای ۵۰ سال درصورت بروز علائم و نشانه هایی که ذکر شد حتما برای پیگیری به متخصص ریه رجوع کند.
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب