كرونا و سفارش های غذایی برای تقویت سیستم ایمنی دانش آموزان
كردستان یك متخصص تغذیه در كردستان، شرایط روانی و آرامش را مهم ترین عامل تقویت كننده سیستم ایمنی بدن دانش آموزان در مقابل بیماری های عفونی و كرونا ذكر كرد.
اسعد بطی در گفت و گو با ایسنا تقویت سیستم ایمنی بدن دانش آموزان در مقابله با کرونا را تابع شرایط زیادی ذکر و اظهار نمود: شرایط روانی و آرامش در بدن بزرگسال و دانش آموز مهم ترین عامل تقویت سیستم ایمنی در مقابل بیماری های عفونی به حساب می آید و تا زمانی که این شرایط برای بدن مهیا نشود، هیچ نوع مکمل غذایی نمی تواند به تنهایی سیستم ایمنی بدن را تقویت کند.
وی اضافه کرد: تغذیه و یکسری شاخص های غذایی می تواند در گروه های سنی مختلف در بچه ها کمک نماید تا بدن بیشتر مقاومت خویش را در پیشگیری و یا مقابله با بیماری های عفونی نشان دهد.
این متخصص تغذیه، بیان نمود: خواب منظم بیشتر از هر چیز دیگری می تواند بر تقویت سیستم ایمنی بدن اثرگذار باشد، به علت شرایط کرونایی پیش آمده متاسفانه خانواده ها فرزندان خویش را تا دیر وقت و ساعت یک شب بیدار نگه می دارند که این خواب نامنظم می تواند بر ضعف سیستم ایمنی بدن اثرگذار باشد.
وی افزود: از مهمترین مواد غذایی که می تواند در شرایط کرونایی به تقویت سیستم ایمنی بدن کمک کنند ویتامین «دی» است، در بعضی از کشورهای اروپایی همچون استرالیا در تحقیقات و پژوهش ها مشخص شده که ویتامین دی می تواند بر بهبود بیماری های تنفسی مزمن تأثیر گذار باشد، باآنکه در مورد کرونا هنوز این نتایج به صورت قطعی مشخص نشده است، اما با استناد به این مطالب می توان اظهار داشت که این ویتامین می تواند در جلوگیری از کرونا تأثیر گذار باشد.
به گفته بطی چون ویتامین «دی» از ویتامین های محدود به چربی به حساب می آید، مازاد دریافت و مصرف آن می تواند مصونیت ایجاد کند، ازاین رو ویتامین دی باید با ارزیابی و تشخیص کمبود و با دوز تجویز شده مصرف شود.
این متخصص تغذیه در کردستان، منابع ویتامین «سی» را از دیگر موارد تقویت کننده سیستم ایمنی بدن ذکر کرد و اضافه کرد: حالا در آستانه فصل میوه های سرشار از ویتامین سی قرار داریم و مصرف آن باید در برنامه روزانه قرارر گیرد، میوه های پاییزی حاوی ویتامین سی است و اثر آنتی اکسیدانی دارد و می تواند از بیماری های مختلف پیشگیری کند و شدت عوارض را کم کند.
وی بیان نمود: پیشسازهای ویتامین «آ» هم از دیگر موارد موثر بر تقویت سیستم ایمنی بدن است که در سبزیجات و میوه جات وجود دارد، هر ماده ای که حاوی کاروتنوئید باشد بر تقویت سیستم ایمنی بدن موثر است.
بطی با اشاره به اینکه سلنیوم در خاک منطقه کردستان کم است، خاطرنشان کرد: سلنیوم از مواد غذایی وابسته به خاک است که متاسفانه در رژیم های غذایی ما وجود ندارد و بیشتر در غذاهای دریایی موجود بوده که به مقدار بسیار کمی مورد نیاز بدن است و می تواند بر تقویت سیستم ایمنی بدن موثر باشد.
وی استفاده از تمام گروه های غذایی را همچون عوامل موثر بر تقویت سیستم ایمنی بدن ذکر کرد و اظهار داشت: رعایت اعتدال مصرف به این مفهوم که هیچ ماده غذایی معجزه گری برای پیشگیری و درمان بیماری نداریم و تمامی گروه های غذایی باید مصرف شوند، از دیگر عوامل اثرگذار بر تقویت سیستم ایمنی بدن به حساب می آید.
این متخصص تغذیه یکی از مباحث مطرح شده برای مقابله با کرونا را حذف لبنیات و یا فقط استفاده از شیر محلی دانست و اظهار داشت: این مباحث خود صدمه زا هستند، چون که لبنیات حاوی ویتامینی به اسم ریبوفلاوین یا ویتامین B2بوده که آنتی اکسیدانی بسیار قوی است، پس یکی از عواملی که باعث اعتدال مصرف می شود، استفاده از تمامی گروه های غذایی بخصوص شیر و لبنیات است.
وی واکسن آنفلوآنزا را فقط برای گروه های صدمه پذیر و دارای 65 سال سن ضروری ذکر کرد و خاطرنشان کرد: برای جلوگیری از کرونا استفاده از ماسک، شستن مکرر دست ها با آب و صابون به مدت 20 ثانیه و رعایت فاصله گذاری اجتماعی از مهمترین عوامل جلوگیری از کرونا است.
منبع: پاراسول
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب