كرونا را شوخی نگیرید

چرا اپیدمی كرونا هنوز در كشور مهار نشده است؟

چرا اپیدمی كرونا هنوز در كشور مهار نشده است؟

پاراسول: مدیر بخش عفونی بیمارستان مسیح دانشوری با آگهی نسبت به افزایش آمار مبتلاشدن و آمار بستری بیماران كرونایی طی روزهای اخیر، مطالب مطرح شده درباب ضعیف شدن ویروس و یا كاهش قدرت كشندگی آنرا بی اساس خواند و در ادامه تداوم جدی رعایت نكات بهداشتی، استفاده از ماسك، فاصله گذاری های اجتماعی و همین طور تعیین جریمه نقدی برای قانون گریزان را تنها راهكار گذر از شرایط دشوار كنونی و مهار و كنترل قطعی اپیدمی كرونا عنوان نمود.


دکتر پیام طبرسی متخصص بیماری های عفونی در گفت و گو با ایسنا با اعلان اینکه برمبنای آمار وزارت بهداشت متاسفانه طی ۱۰ روز اخیر با روند افزایشی در ابتلای بیماری کووید ۱۹ روبرو بودیم، اظهار داشت: روند مبتلاشدن و بستری طی یک هفته اخیر در تهران افزایش یافته است.

۲ منشا اصلی افزایش آمار مبتلاشدن و بستری در تهران
وی با اعلان اینکه این روند افزایشی در تهران دو منشاء عمده دارد، اظهار داشت: نخستین عامل ایجاد پیک افزایشی این روزها به مسافرت های گسترده تعطیلات عید فطر و چند روز تعطیلی خرداد برمی گردد، دلیل بعدی این مساله نیز مربوط به بیمارانی است که از استان های دارای شیوع بالا به بیمارستان های شهر تهران مراجعه نموده اند.
وی با اعلان اینکه این ۲ عامل منجر به افزایش آمار بستری در تهران شده است، اظهار داشت: به شکلی که به دنبال آن یک بخش جدید برای بیماران کرونایی در بیمارستان مسیح دانشوری به وجود آمد.
وی با اشاره به آمار بستری در بیمارستان مسیح دانشوری بعنوان یکی از مهمترین بیمارستان های مرجع بیماران کرونایی، اظهار داشت: در دوره های پیک اسفند و فروردین معمولا ۲۵۰ مریض بستری داشتیم که این آمار در اردیبهشت تا اوایل خرداد به ۷۰ بستری رسید و متاسفانه الان باردیگر به حدود ۱۸۰ نفر افزایش یافته است. همین طور تغییری در شرایط و وضعیت بیمارن ایجاد نشده و درصد بیماران با شرایط حاد و متوسط مانند گذشته است، به شکلی که از شروع شیوع بیماری در کشور بخش آی سی یوی بیمارستان مسیح هیچوقت خالی نشده است.

آیا آمار مرگ و میر کمتر شده است؟
وی در پاسخ به سوالی در ارتباط با کاهش آمار مرگ و میر بیماران کرونایی، با اعلان اینکه این مساله علل مختلفی دارد، اظهار داشت: اول اینکه نسبت به روزهای اول دانش، تجربه و مهارت کادر پزشکی بیشتر شده، همین طور روش های درمانی موثرتری استفاده می شود. در همه جای دنیا شرایط مشابهی وجود دارد، زمانیکه دانش و اطلاعات درباره یک بیماری نوپدید افزوده می شود، آمار مرگ و میر کمتر می شود.

شدت و شیوع کروناویروس کمتر نشده است
مدیر بخش عفونی بیمارستان مسیح دانشوری با تاکید بر اینکه کاهش مرگ و میر به سبب کمتر شدن شیوع و یا شدت بیماری نیست، اظهار داشت: ویروس کووید۱۹ با همان شدت گذشته عمل می کند و صحبت هایی که درباره ضعیف شدن ویروس و یا کاهش قدرت کشندگی آن مطرح می شود، بی اساس است. شاهد آن نیز وضعیتی است که در استان های دارای شیوع بالا مثل خوزستان دیده می شود.
او همینطور درباره افزایش موارد جدید کرونا اظهار داشت: خیلی از آماری که الان بعنوان کرونا مثبت اعلام می شود، افراد سرپایی هستند، در حالی که در پیک های گذشته اصلا سرپایی ها تست نمی شدند، بدین سبب افزایش تعداد تست و شناسایی بیماران یکی از دلیلهای افزایش آمار است.
این متخصص بیماری های عفونی با تاکید بر اینکه آمار مرگ و میر باید با تعداد بستری ها سنجیده شود، اظهار داشت: بعنوان نمونه اگر فرضا تعداد بستری ها ۵۰۰ باشد تعداد ۵۰ مرگ آمار بسیار بالایی است ولی در میان ۱۰ هزار بستری، ۱۰۰ مورد مرگ رقم پایینی است. بدین سبب مقایسه آمار مبتلاشدن با میزان مرگ و میر و مرتبط کردن آن با کاهش آمار فوت بیماران کرونا و یا ضعیف شدن قدرت ویروس کار درستی نیست.

علایم کووید ۱۹
او همینطور تغییر عوارض و علائم کووید ۱۹ از اختلالات حاد ریوی به گوارشی را صحیح ندانست و افزود: در گذشته نمی دانستیم که عوارض گوارشی هم می تواند از علائم کرونا باشد ولی امروز می دانیم که اسهال و عوارض گوارشی می تواند از علامت های کرونا باشد، با این وجود ویروس همچنان می تواند در خیلی از بیماران عوارض حاد تنفسی ایجاد کند.

چرا کرونا در بعضی کشورها مهار شد؟
این عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی همین طور در ارتباط با علت مهار قطعی کرونا در خیلی از کشورهایی که پس از ایران گرفتار شیوع شده و آمار مرگ و میر بالایی هم داشتند، توضیح داد: مهار اپیدمی با رفتارهای بهداشتی مردم ارتباط مستقیمی دارد. تا زمانی که محدودیت های رفت وآمدی و مشاغل و در کنار آن رعایت اصول بهداشتی و فاصله گذاری ها در کشور اجرا می شد، وضعیت ما خوب بود، ولی متاسفانه از زمانی که برخی به دنبال نرمال سازی شرایط بودند، در حالی که هنوز چیزی عادی نشده، وضعیت خراب و آمار مبتلاشدن باردیگر افزایش پیدا کرد.
وی با اعلان اینکه به دنبال بازگشایی ها درصد رعایت نکات بهداشتی و استفاده از ابزار محافظتی مانند ماسک در میان مردم کاهش پیدا کرد، اظهار داشت: الان متاسفانه درصد بسیار پایینی از افراد جامعه از ماسک و سایر ابزار حفاظتی استفاده می نمایند و حتی بدون رعایت پروتکل های بهداشتی به مسافرت رفته و در تجمعات و مراکز شلوغ حاضر می شوند. متاسفانه دیگر در سطح شهر و اداره ها چیزی به اسم فاصله گذاری های فیزیکی نمی بینیم و وضعیتی که امروز شاهد آن هستیم حاصل همین عدم رعایت ها و نرمال سازی شرایط است.
طبرسی با اعلان اینکه کشورهای موفق در مهار بیماری، پس از بازگشایی ها نکات بهداتی را بیش از پیش رعایت کرده و بستر لازم برای رعایت اصول بهداشتی را فراهم کردند، اظهار داشت: این در حالیست که اصول و نکات بهداشتی در کشور ما متوقف شده، زمانیکه مکررا آمار شهرهای زرد و سفید و قرمز از صدا و سیما و سایر رسانه ها اعلام می شود و بعضی از کاهش آمار بستری و مرگ و میر صحبت می کنند، مردم نیز اعتماد کرده و شرایط را عادی تلقی می کنند، در حالی که وزارت بهداشت چندین بار نسبت به وضعیت نامناسب این روزها تذکر جدی داده و اعلام نموده که باید برای شرایط بدتر از این آمادگی داشته باشیم.

تنها راهکار مهار قطعی کرونا
مدیر بخش عفونی بیمارستان مسیح دانشوری با اعلان اینکه درصورت عدم رعایت نکات بهداشتی و فاصله گذاری ها شرایط بسیار بدتری در انتظار ماست، اظهار داشت: آمار مبتلاشدن هنوز از پیک اول پایین نیامده که بخواهیم وارد پیک های بعدی بشویم، هنوز در اوج پیک اول قرار داریم و بااینکه این آمار برای مدتی کوتاه و موقتا پایین آمد ولی باردیگر افزایش پیدا کرد و روند افزایشی آن همچنان ادامه دارد.
طبرسی با اعلان اینکه رفتارهای نرمال سازی و رها سازی نکات بهداشتی و فاصله گذاری ها همزمان با بازگشایی ها موجب می شود که مدت ها در این وضعیت نامناسب گرفتار بمانیم، اشاره کرد: افراد جامعه باید بیش از پیش به مسئولیت های اجتماعی خود در قبال سایرین عمل کنند، البته در کنار این مساله حتما باید اعمال قانون صورت گیرد. خیلی از کشورها حتی افغانستان برای عدم رعایت نکات بهداشتی و ماسک نزدن در مجامع عمومی جریمه نقدی تعیین کرده اند، در حالی که ما هیچ قانونی برای آن نداریم.
رئیس مرکز تحقیقات سل بالینی و اپیدمیولوژی بیمارستان مسیح دانشوری در خاتمه راهکار گذر از این شرایط دشوار را اعمال قانون و تعیین جریمه برای قانون گریزان عنوان نمود و اظهار داشت: افرادی که در تجمعات و مجامع و مکان های عمومی ماسک نمی زنند باید جریمه شوند و یا حداقل از حضور افراد بدون ماسک در مترو و اتوبوس و سایر محل های عمومی جلوگیری شود، نظارت ها و اقدامات قهری باید بیشتر و قانونمندتر شود، در غیر اینصورت گذر از این شرایط دشوار است و باید منتظر شرایط بدتری باشیم.




منبع:

5.0 / 5
2535
1399/03/21
20:50:35
تگهای خبر: بهداشت , بیمارستان , بیماری , پزشك
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
X

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۲ بعلاوه ۱
پاراسل
parasol.ir - حقوق مادی و معنوی سایت پاراسول محفوظ است

پاراسل پاراسول

پاراسل همان چتر آفتابی است