در گفت وگو با پاراسول اعلام شد

آخرین وضعیت مناطق سفید و قرمز كرونا

آخرین وضعیت مناطق سفید و قرمز كرونا

به گزارش پاراسول سخنگوی وزارت بهداشت با بیان آخرین وضعیت مناطق سبز و سفید كرونا در كشور، اظهار داشت: ما در بازوی نزول و در حالت افول بیماری در كشور هستیم و تعداد موارد بستری به نسبت كاهش یافته و حتی در ایام اخیر و به دنبال بازگشایی ها امكان دارد، ثبات پیدا كرده باشد.


دکتر کیانوش جهانپور در گفتگو با ایسنا، درباره آخرین وضعیت مناطق قرمز، زرد، سفید و سبز کرونایی در کشور، اظهار داشت: تعریف هر یک از این مناطق بر مبنای تعداد موارد مرگ و میر و ابتلای جدید ظرف هفته قبل است که بر این اساس رنگ های قرمز، زرد، سفید و سبز را تقسیم بندی می نماییم که عموما با هدف آگاهی بخشی، اخطار یا اطلاع رسانی درباره وضعیت مناطق است؛ هم برای اهالی و هم برای کسانی که قصد تردد دارند.
تنها یک نقطه سبز کرونا در کشوروی با اشاره به اینکه منطقه سبز به معنای منطقه بی خطر است و حدودا به جز شهرستان و جزیره ابوموسی، هیچ نقطه سبزی در کشور وجود ندارد، اظهار داشت: در عین حال بقیه مناطق عموما شهرستان های سفید هستند که وضعیت سفید به معنای کم خطر بودن است، نه بی خطر بودن. باید توجه کرد که این وضعیت شکننده هم هست و امکان دارد خیلی راحت با موارد جدید مبتلا شدن یک منطقه سفید، در هفته بعد در وضعیت زرد قرار بگیرد و یا از وضعیت زرد به وضعیت قرمز بدل شود.
اغلب مناطق استان ها در وضعیت سفیداعلام شهرستان های قرمزجهانپور با اشاره به اینکه مناطق در اغلب استان ها عموما در وضعیت سفید قرار دارند، افزود: مناطقی هم در وضعیت زرد قرار دارند که خطر در آنها متوسط ارزیابی می شود. البته در بعضی مناطق کشور، به خصوص در استان خوزستان، هرمزگان، کرمانشاه، کردستان، بوشهر، جنوب کرمان و جنوب استان سیستان و بلوچستان و تا حدی برخی مناطق در استان های آذربایجان غربی و شرقی شهرستان های قرمز را بیشتر می بینیم که امیدواریم با روندی که وجود دارد، در هفته های آتی تعداد این مناطق کاهش پیدا کرده و این مناطق به سمت وضعیت زرد و مناطق زرد هم به سمت وضعیت سفید سوق پیدا کنند.
وضعیت زرد در پایتختجهانپور درباره وضعیت پایتخت هم اظهار داشت: به صورت کلی وضعیت استان تهران به این صورت است که هم مناطق سفید و هم مناطق زرد در تهران وجود دارد، اما در کل در تهران با عنایت به نوسانی که روند مبتلا شدن دارد، اگر بخواهیم یک ارزیابی کلی استانی داشته باشیم، وضعیت زرد را برایش قلمداد می نماییم.
ثبات نسبی در موارد بستری روزانه سخنگوی وزارت بهداشت درباره احتمال بروز موج دوم با عنایت به روند صعودی مبتلا شدن و مرگ و میر، اظهار نمود: در موارد بستری روند صعودی قابل ملاحظه ای نداریم. البته امکان دارد در بعضی مناطق کشور اینگونه باشد، اما در بعضی مناطق هم کاهش موارد بستری را شاهدیم. ازاین رو حدودا یک ثبات نسبی در موارد بستری روزانه در بیمارستان ها وجود دارد و بین ۴۰۰ تا ۵۰۰ نفر نوسان داشتیم. همینطور موارد ابتلای قطعی به بیماری کووید_۱۹ هم به همین صورت بوده است.
جهانپور تصریح کرد: به هر حال هرجای دنیا که بازگشایی اتفاق افتد، بطور قطع تغییرات اندکی در تعداد موارد ابتلای جدید خواهید داشت و اگر کشور یا کشورهایی پس از بازگشایی چنین تغییری را در نمودار ندارند، حتما به الگوی بیماریابی آنها بازمی گردد؛ چونکه ممکن نیست در شرایطی که بیماری مهار و ریشه کن نشده، پس از بازگشایی روند کاهشی موارد را داشته باشید؛ مگر اینکه الگوی بیماریابی در آن کشورها تغییر پیدا کرده و کاهش موارد تست داشته باشند.
علت افزایش باردیگر موارد مبتلا شدن به کرونا در ایرانوی اظهار داشت: در کشور ما از آنجایی که این اتفاق نیفتاد و حتی به سمت بیماریابی فعال تر رفتیم، به ظاهر در اعداد افزایش موارد ابتلای جدید را در دو سه هفته اخیر و پس از بازگشایی ها می بینیم، اما این به هیچ وجه به معنای شیوع بیشتر بیماری نیست. صرفاً امکان دارد موارد شناسایی شده امروز، بیشتر از روزها و هفته های بعد بوده باشد. در موارد بستری هم چنین تغییری نیست. در اوایل فروردین ماه ممکن بود ۹۰ درصد موارد مبتلایی که شناسایی می شد، در بیمارستان ها بستری می شدند، اما امروز ۱۵ و تا۲۰ درصد مبتلایان بستری می شوند. وقتی تعداد را مقایسه می نماییم می بینیم که شاید دو تا سه هزار بیماری که در فروردین ماه شناسایی می شد، در بیمارستان ها بستری بودند، اما امروز ۴۰۰ تا ۵۰۰ نفر است. ازاین رو موارد شناسایی شده ای که در بیمارستان ها بستری شدند یا از بیمارستان ها نمونه ارسال می شود، شاید به یک پنجم روزهای اوج بیماری رسیده است.
کاهش موارد بستری در بخش های ICUوی افزود: همینطور میزان موارد مرگ و میرمان شاید به یک سوم و یک چهارم روزهای اوج بیماری رسیده و موارد بستری در بخش مراقبت ویژه علیرغم اینکه به شکلی آستانه بستری در بخش مراقبت های ویژه پایین تر آمده و افراد را سریع تر در ICU بستری می کنند، اما باز هم موارد به یک دوم تا یک سوم رسیده است، اما در ظاهر شاید تعداد شناسایی شده را بیشتر یا برابر قبل ببینید که صرفاً به رهگیری موارد تماس نزدیک بازمی گردد.
غربالگری گروه های پرخطر در ۱۵ استان؛ بزودیجهانپور اظهار داشت: به هر حال استان هایی که تعداد مناطق سفیدشان بیشتر می شود، به تدریج به سمت رهگیری و غربالگری موارد و گروه های پرخطر و افراد مسن خواهند رفت که امکان دارد تغییراتی را در ظاهر افراد ایجاد کند. هم اکنون ۱۵ استان و بزودی ۲۱ استان به سمت غربالگری گروه های پرخطر خواهند رفت که قاعدتا امکان دارد به کاهش یا افزایش موارد شناسایی شده روزانه در استان ها منجر شود. ازاین رو همه این متغیرها همگن و یکسان نیست و بدون تحلیل و دانستن و لحاظ کردن مواردی که تشریح کردم، نمی گردد آنها را باهم مقایسه کرد.
وی تصریح کرد: ما در بازوی نزول و در حالت افول بیماری در کشور هستیم و تعداد موارد بستری به نسبه کاهش یافته و حتی در ایام اخیر و به دنبال بازگشایی ها امکان دارد، ثبات پیدا کرده باشد، اما باز هم منتظر می مانیم و هرکجا که احساس نماییم که روند شیوع بیماری در کشور در حال افزایش می باشد، بطور قطع توقف کرده و حتی امکان دارد یک تا دو مرحله به عقب بازگردیم.



5.0 / 5
2392
1399/03/19
10:35:18
تگهای خبر: بهداشت , بیمارستان , بیماری , وزارت بهداشت
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
X

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۸ بعلاوه ۴
پاراسل
parasol.ir - حقوق مادی و معنوی سایت پاراسول محفوظ است

پاراسل پاراسول

پاراسل همان چتر آفتابی است