در گزارش پاراسول بررسی شد؛

پوكی استخوان و مشكلات ناشی از آن

پوكی استخوان و مشكلات ناشی از آن

به گزارش پاراسول یك فوق تخصص ارتوپدی در مورد عوامل موثر در بروز پوكی استخوان و راه های پیشگیری از بروز این عارضه به عرضه نكاتی پرداخت.


خبرگزاری مهر؛گروه سلامت_فاطمه میرزاجعفری: پوكی استخوان بیماری شایعی است كه سبب ضعیف شدن استخوان ها شده و خطر شكستگی استخوان ها را زیاد می كند پوكی استخوان یا استئوپروز طبق تعریف انجمن ملی بهداشت، یك اختلال اسكلتی است كه بیشتر در دوران كهنسالی بروز می كند و خصوصیت بارز آن كاهش استقامت استخوان بوده كه فرد را درمعرض خطر شكستگی قرار می دهد. زمانیكه شما گرفتار پوكی استخوان هستید با افتادن های عادی، ضربه های معمولی و یا در مراحل شدید حتی با یك سرفه امكان دارد استخوان های شما بشكند. شكستگی های مربوط به پوكی استخوان معمولا در لگن، مچ دست و ستون فقرات رخ می دهد. به صورت معمول پوكی استخوان زنان و مردان را در بر می گیرد، اما زنان بعد از سن یائسگی در خطر بیشتری برای مبتلا شدن به این بیماری هستند. داروها، رژیم غذایی سالم و ورزش می تواند در پیشگیری و درمان این بیماری كمك نمایند. دلایل مبتلا شدن به پوكی استخوان
به صورت كلی پوكی استخوان زمانی رخ می دهد كه تولید استخوان های جدید با مرگ استخوان های قدیمی برابر نیست؛ دراین حالت تراكم استخوانی شما كاهش پیدا كرده و این عارضه بروز پیدا می كند عواملی همچون تغییرات سطح هورمونی، تغذیه نامناسب، مصرف داروهایی با پایه استروئیدی و سبك زندگی نادرست همچون عواملی هستند كه منجر به بروز این عارضه می شوند.
علائم پوكی استخوان
پوكی استخوان معمولا در مراحل اولیه علامت خاصی ندارد و علایم آن به مرور زمان خویش را بروز می دهند برخی از علایم شایع پوكی استخوان شامل درد مفاصل، مشكل در ایستادن، مشكل در راست نشستن، كوتاه شدن قد در گذر زمان و شكستگی استخوان ها است لازم به ذكر است؛ پوكی استخوان به تنهایی دردناك نیست اما شكستگی كه به واسطه آن در استخوان ها پیش می آید دردناك است.
زنان بیشتر از مردان در معرض پوكی استخوان اند
دكتر علیرضا غزنوی، فوق تخصص ارتوپدی و جراح مفاصل درمورد پوكی استخوان و علت بروز این عارضه در گفت و گو با خبرنگار مهر اظهار داشت: پوكی استخوان یا استئوپروز اكثرا در افراد مسن رخ می دهد. خانم ها بعد از دوران یائسگی به علت اختلالات هورمونی (كاهش سطح هورمون استروژن) به تدریج منجر به پوكی استخوان می شوند. این فوق تخصص ارتوپدی با اشاره به اینكه پیش از شروع یائسگی و بروز علایم پوكی استخوان می توان آنرا كنترل كرد تصریح كرد: مصرف داروهایی مانند كلسیم، ویتامین D، دی فسفونات ها و داروهای كنترل كننده هورمون های زنانه نقش مهمی در عدم بروز پوكی استخوان دارند. علاوه برآن انجام آزمایشات مختلف و مكرر تراكم استخوان هم برای افراد مبتلا به این عارضه بسیار ضروری می باشد. پوكی استخوان آقایان باید جدی گرفته شود
ایشان در ادامه بیان كرد: افرادی كه به واسطه برخی از بیماری های خاص مانند، آرتریت روماتوئید مجبور به مصرف داروهایی از قبیل كورتون ها هستند بیشتر از سایر افراد در معرض مبتلا شدن به پوكی استخوان هستند، ازاین رو نیازمند مراقبت های بیشتری هم هستند.
غزنوی با اشاره به اینكه پوكی استخوان در آقایان هم باید جدی گرفته شود اظهار داشت: هر دو جنس آقایان و خانم به یك میزان در معرض مبتلا شدن به این بیماری هستند با این تفاوت كه طبق مطالب فوق خانم ها به علت تداخلات هورمونی بیشتر از آقایان در معرض اند اما پوكی استخوان در آقایان هم باید جدی گرفته شود. نقش عدم تحرك در بروز پوكی استخوانی
این فوق تخصص ارتوپدی در مورد عواملی كه منجر به بروز این عارضه در مردان و زنان می شود هم چنین اظهار داشت: عواملی همچون عدم تحرك منجر به ایجاد پوكی استخوان به خصوص در ناحیه لگن می شود. از همین رو افرادی كه مستعد پوكی استخوان هستند از بروز كارهایی كه امكان دارد به نشانه تهدیدی برای شكستگی استخوان ها باشد باید اجتناب كنند. راه های پیشگیری از بروز پوكی استخوان
وی در مورد مراقبت های لازم جهت پیشگیری از بروز این بیماری هم چنین اظهار داشت: افرادی كه زمینه بیماری های مختلفی همچون آرتریت روماتوئید را دارند باید به صورت مرتب مبادرت به انجام آزمایشات مكرر كرده و چناچه زمینه بیماری را ندارند خانم ها پیش از شروع یائسگی و آقایان بالای ۶۰ سال احتیاج به پیگیری و مراقبت دارند.
غزنوی در آخر بیان كرد: مصرف مكمل هایی شامل كلسیم و ویتامین D كه منجر به نرمی استخوان هم می شوند برای پیشگیری از بروز پوكی استخوان بسیار مناسب می باشد آفتاب هم بعنوان منبع خیلی خوب و كافی ویتامینD است البته بهره مندی از این منبع در شهرهای شلوغ امكان پذیر نیست اما مصرف مكمل های دارویی بسیار مفید می باشد.


5.0 / 5
4194
1398/08/27
12:52:40
تگهای خبر: بهداشت , بیماری , تولید , دارو
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
X

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۵ بعلاوه ۱
پاراسل
parasol.ir - حقوق مادی و معنوی سایت پاراسول محفوظ است

پاراسل پاراسول

پاراسل همان چتر آفتابی است